banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor

Az élet könnyen kaotikussá válhat. Munkád és otthonod között zsonglőrködni nehéz lehet, különösen akkor, ha több szájat kell jóllakatnod. Ha egy csoport éhes ember van a háznál, és a lefekvés idejére is figyelned kell, hasznos, ha van a tarsolyodban számos egészséges ételrecept melyeket rövid időn belül el lehet készíteni és a család is imádni fogja.

Ez az 5 recept nemcsak ízletes, de 20 percre vagy kevesebbre van szükséged elkészítésükhöz.

Citromos fokhagymás garnélarák

Kevés olyan kombináció létezik, amely jobb ízű, mint a citrom, a fokhagyma és a garnélarák együtt, így biztosan a család kedvence lesz.

A hozzávalók, amelyekre szükséged lesz: 1/3 csésze vaj, 4 gerezd (vagy 1 evőkanálnyi) zúzott fokhagyma, 1 kg hámozott garnélarák, kóser só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint fél citrom leve (kb. 2 evőkanál — tetszés szerint még adhatsz hozzá), 2 ek. víz,. friss apróra vágott petrezselyemzöld a díszítéshez.

Először olvassz el 2 evőkanál. vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. Add hozzá a fokhagymát és futtasd meg a vajon (kb. 1 perc).

Ezután pirítsd meg a garnélarákot ízlés szerint sózd és borsozd. Mindkét oldalát 2-2 percig süsd, néha keverd meg közben, amíg rózsaszínű nem lesz.

Add hozzá a maradék vajat, citromlevet és vizet. Kevergetve addig főzd, amíg a vaj elolvad és a garnélarák át nem fő. Ügyelj arra, hogy ne süsd túl őket. Vedd le a hőt. Kóstold meg, és adj hozzá még citromlevet, sót vagy borsot, ha szükséges, ízlésednek megfelelően. Díszítsd frissen vágott petrezselyemzölddel, tálald rizzsel vagy tésztával.

nani almaecet gumicukor

Pulyka burger

Ez az egyik legkönnyebben elkészíthető darált pulykahamburgerek, és mindössze 20 perc alatt elkészülnek. Amiért szeretni fogod, az az, hogy milyen finomak, lédúsak és ízesek. Nyáron különösen nagyszerűek, de egész évben elkészítheted.

Hozzávalók, amire szükséged lesz: 1 kiló darált pulyka (én combot használtam, de nyugodtan használj mellhúst), 1 nagy gerezd darált fokhagyma, 1 ek. friss metélőhagyma apróra vágva, 1 ek. friss petrezselyemzöld apróra vágva, 2 ek. friss citromlé, 1/2 csésze zsemlemorzsa (én olasz ízesítésűt használtam), 2 ek. majonéz, só és bors ízlés szerint.

Ha nem szeretnéd zsemlével tálalni, választhatod az egészségesebb lehetőséget, helyezheted salátaágyra is.

Először olajozd meg és melegítsd elő a grillt magas hőfokon. Ezután aprítsd fel a metélőhagymát és a petrezselymet, és készítsd elő a feltéteket (paradicsom, hagyma, saláta stb.).

Egy közepes vagy nagy tálba tedd bele a darált pulykahúst, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet, a darált fokhagymát, a citromlevet, a zsemlemorzsát, a majonézt, valamint a sót és borsot. Óvatosan keverd össze az egészet, ügyelve arra, hogy ne keverd túl a keveréket.

Formázz húspogácsákat, és helyezd sütőpapírra őket. Hat átlagos vagy négy nagyobb méretű húspogácsát lesz belőle. Hüvelykujjaddal alakíts ki mélyedést minden pogácsa közepén, hogy egyenletesen süljenek át. A pogácsák nagyon finomak lesznek.

Csökkentsd a grillt közepesen magas hőfokra. A burger pogácsákat addig süsd, amíg a belső hőmérsékletük legalább 74 C nem lesz. A sütési idő nagyban függ a grilltől és a pogácsák vastagságától.

Ha a hamburgerek megsültek, a zsemléket mindkét oldalukon körülbelül 20-30 másodpercig pirítsd meg, ha szeretnéd. Rakd össze a hamburgert és élvezd az ízeket!

Spenóttal és articsókával töltött sertésszelet

Ezek a leggyorsabb és legízletesebb sertésbordák, amiket valaha is készítettél, és ha rajongsz a spenótos és articsókos mártogatósért, ez a recept a mennybe visz.

Hozzávalók, amire szükséged lesz: 20 deka szobahőmérsékletű  krémsajt, 1/3 csésze tejföl, 1/3 csésze majonéz, 1 doboz articsóka szív, lecsepegtetve és apróra vágva, 30 deka. fagyasztott spenót, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2/3 csésze reszelt mozzarella, 1/4 csésze frissen reszelt parmezán, kóser só, csipetnyi őrölt pirospaprika pehely, 4 csontos sertésszelet (kb. 2,5 cm vastag), 2 evőkanál extraszűz olívaolaj.

Először egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, az articsóka szíveket, a spenótot, a fokhagymát, a mozzarellát és a parmezánt. Sóval és pirospaprika pehellyel ízesítjük.

Ezután a sertésszelet legvastagabb részébe vágj zsebeket egy késsel, és töltsd meg a krémsajt- keverékkel.

Végül egy nagy serpenyőben közepes lángon hevíts fel 1 evőkanál olajat. Add hozzá a sertésszeleteket, és oldalanként 4 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz és át nem sül.

nani almaecet gumicukor

Fettucine Alfredo

Ez a fettuccine alfredo olyan, mint az étteremben, és rendkívül egyszerűen elkészíthető, még kezdő szakácsok számára is. Amit a legjobban szeretni fogsz benne, az a szuper ízletes krémes szósz, amely különösen jó vacsora hétközben.

Hozzávalók, amire szükséged lesz: fél kiló Fettuccine tészta (szélesmetélt), 2 és fél csésze tejszín, 1 gerezd fokhagyma meghámozva és egészben hagyva (opcionális), 5 deka puha sózott vaj, 1 csipet szerecsendió, 3/4 csésze frissen reszelt parmezán sajt és még több a tálaláshoz, só és fekete bors ízlés szerint, apróra vágott friss petrezselyemzöld a díszítéshez.

Először egy nagy edényben főzd meg a Fettuccine-t a csomagoláson található utasítások szerint, hagyd egy kicsit roppanósra. A szószban fő majd készre.

Amíg a tészta fő, egy mély serpenyőben melegítsd fel a tejszínt és a fokhagymát (ha használjuk) alacsony, közepes lángon. Add hozzá a vajat, és óvatosan kevergesd, amíg elolvad. Távolítsd el a fokhagymát. Keverd hozzá a szerecsendiót és a sajtot. Frissen őrölt fekete borssal ízesítsd.

Ezután szűrjük le a tésztát, de 2 csésze tésztafőző vizet tegyünk félre. Tedd a tésztát a serpenyőbe, óvatosan keverd el a mártásban, hogy mindenhol bevond az Alfredo szósszal, és ha szükséges, a tészta főzővizével hígíthatod a mártást.

Végül szórd meg reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálald!

Sült kardhal

Bár nem a kardhal az első hal, amiről először eszedbe jut, hogy elkészítsd, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Ha elkészíted, pontosan tudni fogod, miért!

Hozzávalók, amire szükséged lesz: 3 evőkanál. extra szűz olívaolaj, 3 kardhal steak, kóser só, frissen őrölt fekete bors, 1 liternyi tarka koktélparadicsom félbevágva, 1/4 csésze lilahagyma apróra vágva, 3 ek. vékonyra szeletelt bazsalikom, 1/2 citrom leve.

Először melegítsd fel a sütőt 200 fokra. Egy nagy öntöttvas serpenyőben nagy lángon hevíts fel 2 evőkanál olajat. Tedd a halat a serpenyőbe, szórd meg sóval és borssal. Addig süsd, amíg a hal egyik oldala megpirul, 3-5 perc alatt. Fordítsd meg, ízesítsd a másik oldalát is sóval és borssal. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és tedd be a sütőbe.

Süsd addig, amíg a kardhal át nem sül körülbelül 10 perc alatt.

Készítsd el a friss paradicsomsalátát: egy nagy tálban keverd össze a paradicsomot, a hagymát és a bazsalikomot. Add hozzá a maradék evőkanál olajat és a citromlevet, ízesítsd sóval és borssal. Kanalazd a halra a salátát és tálald.

Forrás: beliefnet.com

hajvitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.