banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
porc ízületvédő multivitamin gumivitamin

Ostobaság lenne előbb kezedbe venni a súlyzót.

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek súlyemeléskor elkövetnek, az az edzés előtti bemelegítés kihagyása – mondja Massy „Mankofit” Arias Instagram-sztár és okleveles fitneszedző. Ha te is elköveted ezt a hibát, érdemes ezt átgondolnod: csekély időbe telik az izmok bemelegítése, de növeli a mobilitást és csökkenti a sérülések kockázatát. És nagyon jó érzés.

Mielőtt tehát egyetlen kiló felemelésén elgondolkodnál, melegíts be azokkal az egyszerű felsőtest-gyakorlatokkal, amelyekre Massy esküszik. (Próbáld ki mindegyiket legfeljebb 30 másodpercig vagy amíg izmaid bemelegednek.)

1. Karkörzés előre

Állj egyenesen, lábaid legyenek csípőszélességben egymástól, lábfejed előre nézzen. Enyhe könyökhajlítással végezz mindkét karoddal karkörzést hátulról előre lendítve karjaidat oldalad mellett. Folytasd a körzést előre.

2. Karkörzés hátra

Állj egyenesen, lábaid legyenek csípőszélességben egymástól, lábfejed előre nézzen. Enyhe könyökhajlítással végezz mindkét karoddal karkörzést elölről hátra lendítve karjaidat oldalad mellett. Folytasd a körzést hátra.

3. Kapufa karhajlítással

Állj egyenesen, lábaid legyenek csípőszélességben egymástól, lábfejed előre nézzen. Nyújtsd ki karjaidat oldalra vállmagasságban, és mindkét könyöködet hajlítsd meg derékszögben, ujjaidat nyújtsd ki, tenyered előre nézzen. Anélkül, hogy leengednéd könyöködet, engedd le alkarodat előre, amíg tenyered a padló felé nem néz. Ezután térj vissza a kiindulási helyzetbe, és ismételd meg a mozdulatot.

4. Vállnyitó

Most, és csak most, készen állsz a súlyzók felvételére. (Ez még mindig bemelegítés, nem gyakorlat.) Fogj meg egy-egy rendkívül könnyű súlyzót (2 és fél kilóst vagy kisebbet) mindkét kezedbe. Ezután hajlítsd be mindkét könyöködet 90 fokban, és fordítsd tenyeredet felfelé úgy, hogy alkarjaid párhuzamosak legyenek egymással. Könyökeidet testedhez közel tartva nyújtsd ki alkarjaidat oldalra, amennyire csak tudod. Ezután hozd vissza karjaidat kiindulási helyzetbe, és folytasd az oldalra nyújtást és visszazárást.

Forrás: cosmopolitan.com

oxi tüdővédő gumivitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.