banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor

Ha szereted az új ízeket, próbáld ki ezeket a recepteket!

Az élet könnyen kaotikussá válhat. Munkád és otthonod között zsonglőrködni nehéz lehet, különösen akkor, ha több szájat kell jóllakatnod. Ha egy csoport éhes ember van a háznál, és a lefekvés idejére is figyelned kell, hasznos, ha van a tarsolyodban számos egészséges ételrecept melyeket rövid időn belül el lehet készíteni és a család is imádni fogja. Ez az 5 recept nemcsak ízletes, de 20 percre vagy kevesebbre van szükséged elkészítésükhöz.

Taco saláta

Ez egy egészséges, 20 perces étel, amely rendkívül könnyen elkészíthet, és akár napokig is eheted. Nagyszerű gyors vacsora egy mozgalmas hétköznap estén.

Hozzávalók, amelyekre szükséged lesz: fél kiló sovány darált  marhahús (vagy darált pulyka, vagy csirke), só és bors, 2 evőkanál. taco fűszerkeverék, 1/2 csésze víz, 8 csésze apróra vágott római saláta, 40 deka konzerv fekete bab – leöblítve és lecsepegtetve, 1 csésze koktélparadicsom – félbevágva, 1 csésze reszelt cheddar és/vagy jack sajt, 1 nagy avokádó szeletelve, 1 csésze salsa, natúr görög joghurt vagy tejföl ízlés szerint a tálaláshoz.

Először is melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon. Rakd bele a darált marhahúst, szórd meg sóval és borssal. Az ételt kavargatva süsd, amíg a hús megpirul, körülbelül 5 perc alatt. Add hozzá a taco fűszert és a vizet, lassú tűzön időnként megkeverve addig főzd, amíg a leve majdnem elfő és a hús megpuhul, körülbelül 5 perc alatt.

Ezután a Taco saláta összeállításához a salátát, a fekete babot, a kukoricát, a paradicsomot, a sajtot és az avokádót egyenletesen oszd el négy nagy tányéron. A tetejére tedd rá a marhahúst és a salsát. Ízlés szerint sima görög joghurttal vagy tejföllel tálald.

hajvitamin

Lazac diós-rozmaringos kéregben

Ez egy olyan étel, amivel biztosan kiérdemled az év legjobb szakácsa díjat, és alig 20 perc alatt elkészíthető. Azért is nagyszerű ez az étel, mert a lazac és a dió egyaránt kiváló omega-3 forrás. Tálalhatod sült burgonyával, egyszerű salátával vagy akár quinoával.

Hozzávalók, amelyekre szükséged lesz: 2 tk. Dijoni mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1/4 tk. citromhéj, 1 tk. citromlé, 1 tk. apróra vágott friss rozmaring, ½ teáskanál. méz, ½ tk. kóser só, ¼ tk. örölt pirospaprika, 3 ek. panko zsemlemorzsa, 3 ek. finomra vágott dió, 1 tk. extra szűz olívaolaj, 1 (fél kilós) bőr nélküli lazacfilé – frissen vagy fagyasztva, olívaolajos főzőpermet.

Először melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy magas peremű tepsit bélelj ki sütőpapírral. Ezután egy kis tálban keverd össze a mustárt, fokhagymát, citromhéjat, citromlevet, rozmaringot, mézet, sót és az őrölt pirospaprikát.

Ezután egy másik kis tálban keverd össze a pankót, a diót és az olajat. Helyezd a lazacot az előkészített tepsibe. Kend meg a mustáros keverékkel a halat, és szórd meg a panko keverékkel, nyomkodd rá alaposan, hogy megtapadjon rajta. Enyhén vond be az olajos főzőpermettel.

Süsd addig, amíg a hal a villáról könnyen le nem csúszik, vastagságtól függően körülbelül 8-12 percig.

Ígérjük, ez lesz a legjobb lazac, amit valaha készítettél!

Édes-savanyú csirke

Ez a kedvenc kínai étel elvitelre, és most már otthon is elkészítheted az egész család számára! Ez a recept meglehetősen sok összetevőt igényel, de ígérjük, megéri a fáradságot. Ez olyan étel, amelyet biztosan újra el fogsz készíteni.

Hozzávalók: 1 evőkanál. olaj, 1 kiló csirkemell- vagy combfilé falatnyi darabokra vágva, 1/2 pirospaprika szeletelve, 1 csésze ananász szeletelve 3 ek. méz, 3 evőkanál. rizsecet vagy fehérecet, 3 ek. ketchup, 1 evőkanál. szójaszósz (vagy gluténmenteshez tamari), 1 tk. chilli szósz, például sambal oelek vagy sriracha, 1/4 csésze ananászlé vagy csirkehúsleves, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 tk. reszelt gyömbér, 1 evőkanál. víz, 1 evőkanál. kukoricakeményítő, 1 tk. szezámolaj, 1/4 csésze szeletelt zöldhagyma.

Először egy serpenyőben, közepesen erős lángon hevítsd fel az olajat, add hozzá a csirkét, és süsd készre, oldalanként kb. 2-4 percig.

Ezután add hozzá a pirospaprikát és az ananászt, és párold puhára, de még mindig roppanósra, körülbelül 2 percig.

Végül add a mézet, ecetet, ketchupot, chilliszószt, ananászlevet, fokhagymát, gyömbért, valamint a víz és a kukoricakeményítő keverékét, és addig főzd, amíg a szósz besűrűsödik, körülbelül egy percig.

Vedd le a tűzről, keverd bele a szezámolajat, és a felszeletelt zöldhagymával díszítve tálald tálkákban.

Ha egy kicsit másabb ízre vágysz, a csirkét helyettesítheted sertéshússal. Nagyon finom!

nani almaecet gumicukor

Pad Thai

Ha szereted a thai ételeket, akkor valószínűleg a Pad Thai az egyik kedvenc ételed. Ebben a Pad Thai receptben az a nagyszerű, hogy finom és gyorsan elkészíthető, mindössze 20 perc egyetlen serpenyőben! Csak 10 perc az előkészítési és 10 perc a főzési idő.

Hozzávalók, amelyekre szükséged lesz: 3 deka rizstésztametélt, 3 ek. halszósz, 3 ek. friss limelé, 1 ek. szójaszósz, 2 ek. barna cukor s, 3 ek. földimogyoró olaj, 2 tk. őrölt ancho chile por, 1 ek. sambal oelek, 3 nagy tojás enyhén felverve, 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 nagy piros kaliforniai paprika vékonyra szeletelve, 3 deka cukorborsó, 1/4 csésze sótlan pörkölt földimogyoró apróra vágva, 1/3 csésze apróra vágott friss koriander, 2 mogyoróhagyma vékonyra szeletelve, 1 lime szeletekre vágva (elhagyható).

Először a tésztát helyezd egy nagy tálba, és öntsd fel forrásban lévő vízzel. 10 percig hagyd állni, majd szűrd le.

Egy kis tálban keverd össze a halszószt, a lime levét, a szójaszószt, a barna cukrot, a 2 evőkanál mogyoróolajat, az ancho chile port és a sambal oeleket.

Melegítsd fel a maradék olajat egy wokban vagy egy nagy, mély serpenyőben közepes láng felett. Add hozzá a tojásokat, és kevergetve süsd, amíg meg nem szilárdul, körülbelül 30 másodpercig. Vedd ki a tojásokat egy tányérra.

Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, és vedd a hőt magasabbra. Ha szükséges, adj hozzá még egy evőkanál olajat. Amikor a serpenyő felforrósodott, tedd bele a piros kaliforniai paprikát, kevergetve 3-4 percig pirítsd, add hozzá a cukorborsót és a fokhagymát, kevergesd pár másodpercig. Add hozzá a tésztát, és az egészet jól forgasd össze a serpenyőben. 1 percig kevergetve süsd.

Add hozzá a halszószos keveréket, és keverd össze a tésztával. Add hozzá a mogyoró felét és a tojást. Keverd össze és tedd tálba. Szórd meg a maradék mogyoróval, korianderrel és mogyoróhagymával. Forgasd át és lime-karikákkal tálald.

Itt az ideje, hogy élvezd ezt a gazdag és ízekkel teli ételt!

Cobb saláta

Ez a könnyű grillezett csirkehús saláta tökéletes az egész család számára, és mindössze 20 perc alatt elkészül! És tele van fehérjével. Ha egyszer kipróbálod, biztosan gyakran kerül az asztalra otthonodban!

Hozzávalók: 6 szelet szalonna, 4 tojás, fél kiló csirkemellfilé, 1 nagy fej római saláta apróra vágva, félliternyi koktélparadicsom, 2 avokádó, 1 csésze kiolvasztott kukorica, 10 deka morzsolt feta sajt, 1/2 csésze repceolaj, 1/2 csésze olívaolaj, 1/3 csésze vörösborecet, 2 ek. friss citromlé, 1 tk. barna mustár, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só és bors ízlés szerint.

Először melegítsd fel a grillt közepesen magas hőfokra. Amíg a grill előmelegszik, a szalonnát nagy lángon, időnként megforgatva süsd ropogósra.

Amíg a bacon sül, tedd a tojásokat egy kis lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Helyezd az edényt közepes lángra, és várd meg, amíg a víz forrni kezd. Amikor a víz felforrt, fedd le az edényt, és főzd 15 percig kis lángon a tojásokat. Amikor kész, tedd a tojásokat hideg vízbe. Hámozd meg és aprítsd fel őket.

Amíg a tojás fő, a csirkemellet sózd és borsozd, majd tedd a grillre. Közvetlen lángon grillezzük 3 percig, majd fordítsd meg és grillezd még 3 percig. Helyezd a csirkét alacsony hőre, majd süsd, amíg a csirke el nem éri a 165 °C-ot, további 10-15 percig.

Amíg a csirke sül, vágd fel a salátát, vágd félbe a koktélparadicsomokat, és szeleteld fel az avokádót. Tedd a salátát egy tálba, és tedd rá a szalonnát, a tojást, a paradicsomot, az avokádót, a kukoricát és a fetát.

A vinaigrette elkészítéséhez keverd össze a repceolajat, olívaolajat, vörösborecetet, citromlevet, fűszeres mustárt, fokhagymát, sót és borsot egy kis tálban.

Amikor a csirke eléri a 165 °C-ot, vedd le a tűzről. Hagyd a csirkét 5 percig pihenni, mielőtt felszeletelnéd. Add hozzá a csirkét a salátához, és öntsd a vinaigrette mártást a tetejére.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.