banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
oxi tüdővédő gumivitamin

Először is lazíthatsz – nem vagy rossz ember. A partner megcsalása hihetetlenül gyakori. Az Amerisleep által végzett 2020-as tanulmány szerint a megkérdezett 1000 ember 21%-ának volt olyan álma az elmúlt évben, amikor megcsalta partnerét, 23%-ának pedig olyan, hogy a párja csalta meg.

És van egy teljesen jó és logikus magyarázat a hűtlen álmok mögött. (És nem, ez nagy valószínűséggel nem jelenti azt, hogy meg akarod csalni a párodat.) Teljesen egészséges hűtlenségről álmodni az álomszakértő és az Álomszótár A-tól Z-ig című bestseller írója, Theresa Cheung szerint.

“Az álom tükrök csarnoka” – mondja Cheung az InStyle-nak. “Önmagad egyik aspektusa, bizonyos értelemben magadat csalod meg. Az álmodó elme csak azt próbálja megmutatni, hogy van mit felfedezned.”

Igen, számít, hogy kivel hűtlenkedsz

Szereti azt a példát használni, hogy álmodban viszonyod van egy nem megfelelő emberrel, például a főnököddel. Nem arról van szó, hogy szexelni akarsz vele, egyszerűen csak csodálhatod egy tulajdonságát, ami hiányzik belőled. “Ha a főnöködnek remek humora van, és hajlamos vagy meglehetősen komoly lenni, akkor az álmodó elméd azt mondja: “légy könnyedebb” – mondja Cheung. „Azt mutatja, hogy „több humorra van szükséged”, és a megcsalás feltűnő eszközét használja, mert csak így tudja tudatni veled. Tehát alapvetően ez a szélsőséges, nyomasztó forgatókönyv egy mód a figyelemfelhívásra.

Ugyanez igaz, ha egy hírességgel hűtlenkedsz. Cheung szerint előfordulhat, hogy a hírességnek birtokában van valami, ami hiányzik életedből.

“Minden híresség jó külsejű és gazdag. Általában valami konkrét dologról van szó – talán a zenei tehetségről vagy a jótékonyságáról –magyarázza. “Ha álmodsz erről, az azt jelenti, hogy van benned valami, amit fejleszened kell.”

De attól függően, hogy kivel követsz el hűtlenséget, az álom többféleképpen értelmezhető. Cheung azt mondja, hogy ha egy véletlenszerű személlyel történik, akkor az lehet azért, mert csalódsz magadban, vagy úgy érzed, cserbenhagyod magad vagy másokat.

“Ha álmodban egy idegennel követsz el megcsalást, nézd meg a mindennapjaidat” – mondja. “Hol hagyom cserben magam? Mit jelent számomra a megcsalás? A megcsalás azt jelenti, hogy nem használom ki a lehetőségeimet. “

Tehát a megcsalós álmok aggodalomra adnak okot?

Cheung azt mondja, hogy a COVID-19 és a karantén idején megnőtt a megcsalós álmok száma. Mi ennek az egyik lehetséges oka? A partnerek szó szerint a hét minden napján 24 órában együtt voltak, ami a kapcsolat megakadásához vezethetett.

“Az emberek arról álmodoztak, hogy félrelépnek, mert álmodó elménk segíteni próbált” – magyarázza. “Mindannyian otthon ragadtunk. Néha a túl sok együtt töltött idő nem tesz jót a kapcsolatnak. Tehát az álmod egy kis kalandot, egy kis szórakozást hozott számodra . Ami nagyon egészséges.”

Ritkán van ok aggodalomra egy megcsalós álom után. Ez általában normális és egészséges, még akkor is, ha vágysz egy kis izgalomra. Ez nem jelenti azt, hogy a kapcsolatod kudarcra van ítélve vagy hogy meg akarod csalni a párodat. Cheung szerint az egyetlen alkalom, amikor ez azt jelentheti, hogy félre akarsz lépni, amikor ez állandó álom, ami szinte minden éjjel jelentkezik, és ébrenléti gondolataidba és vágyaidba is beférkőzik.

És bizonyos esetekben ez a partnereddel fennálló mögöttes problémákra utalhat, vagy arra, hogy valami hiányzik kapcsolatodból. Lehet, hogy a kapcsolat nem elégít ki, ezért álmodban egy másik személlyel találod meg azt. Az én esetemben Cheung megerősíti, hogy valószínűleg éppen ezért csaltam meg a volt barátomat (épp ezért lett ex!). Lehet, hogy olyan álmokat is átéltél, amikor partnered csalt meg, ami nem meglepő módon arra utal, hogy bizonytalannak érzed magad kapcsolatodban.

Amber Kelleher-Andrews, a Kelleher International párkapcsolati szakértője egyetért azzal, hogy a megcsalásos álmok legtöbbször metaforák, azonban azt javasolja, hogy rögzítsd álmaidat, és fejtsd meg, mit szimbolizálnak ébrenlétedben, hátha megpróbálnak figyelmeztetni egy mögöttes problémára.

“A megcsalós álmok számos dolgot jelenthetnek – jelezhetik a benned meglévő bizonytalanságot, a párkapcsolatodban fennálló bizonytalanságokat, az elhagyástól való rejtett félelmet, egy jelenlegi mosolyszünetet köztetek, vagy annak jelét, hogy nem bízol magadban vagy partneredben, függetlenül attól, hogy valamelyikőtöknek volt-e viszonya vagy sem” – magyarázza.

A párkapcsolati terapeuta Jaime Bronstein úgy véli, hogy a megcsalós álmok a szorongás következményei – akár kapcsolatodból, akár életed más aspektusából következik be.

“Amikor alszunk, minden aggodalmunk előjön” – mondja Bronstein. “Mindig az a legjobb, ha megnézzük álmaikat, és hogy mit tanulhatunk belőlük, ahelyett, hogy lebecsülnénk őket. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma van a kapcsolatban, mivel az álmok általában metaforák, és nem mindig azt jelentik, amit látszólag képviselnek. “

De arra biztat minket, hogy nézzük meg, mit akar üzenni tudattalan elménk. “Amikor szorongsz egy kapcsolatban, a megcsalásos álmok leggyakoribb oka a kapcsolat végétől való félelem. Félelmeink alvás közben jönnek elő, amikor ego-elménk nincs ott, hogy cenzúrázzon vagy szőnyeg alá söpörje érzéseiket és gondolataikat.”

Cheung szerint a szexuális álmok általában “a kíváncsiságot jelképezik”. Hiszen mi emberek nagyon kíváncsiak vagyunk! “Néha elnyomjuk ezt a társadalom elvárásai miatt. [De] teljesen jogosan vagyunk kíváncsiak, és ez az, amit egy szexuális álom megtesz érted.” Más szóval, lehetővé tesz olyan kísérletezést, amelyre a való életben nem biztos, hogy képes vagy.

A lényeg az, hogy nincs ok idegeskedni vagy bűntudatot érezni, amikor felébredünk, miután megcsalásról álmodtál. Nézd meg, mit jelképez számodra a megcsalás, és van-e köze párodhoz. Legtöbbször az agyad próbál segíteni abban, hogy fejlődj és fejleszd magad. De mindig jó ötlet befelé figyelni, és megfejteni, hogy van-e valami kapcsolatodban, amivel foglalkozni kell.

Forrás: instyle.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.