banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

Hogyan lehet meghatározni, hogy egy kapcsolat mikor ér véget? 

Honnan tudhatod, hogy megéri-e benne maradni egy kapcsolatban vagy fel kell-e állni, és azt mondani, hogy „elég”? Lehet, hogy azt gondolod, hogy “még ebben a kapcsolatban is van egy csöpp remény arra, hogy egyszer majd elérjük a boldogságot.”

Mi, emberek hajlamosak vagyunk idealizálni azt, amit akarunk. Tanulmányok kimutatták, hogy ha „szerelmes” vagy, akkor a partnered vonzóbbnak, intelligensebbnek és kívánatosabbnak tűnik, mint amilyen valójában. Tehát amikor a kapcsolat véget ér, és visszanézel, azt kérdezed: “Mit láttam benne?”

Amikor a diszfunkcionális kapcsolatokról van szó, a személy általában ragaszkodik a kapcsolathoz, mert a személy mélyen érintett. Más részről az illető mindig mindent megtesz azért, hogy a kapcsolat a túl szélsőséges nehézségek megjelenéséig működjön.

Ideje azonosítani azokat a dolgokat, amelyek nem jók, egészségesek vagy normálisak a kapcsolatodban. Íme, tíz fontos pont annak mérlegeléséhez, hogy ideje-e kimondani, hogy „elég”.

1. Fizikai bántalmazás

Sok összezavarodott nő úgy gondolja, hogy az erőszak csak annyit jelent, hogy megüti a partnere. Az erőszak nem csak fizikai agresszió: lökdösés, húzás, dolgok dobálása, ha dühös vagy ideges vagy, trágárságok kiabálása és így tovább. Ez mind erőszak, és nem tekinthető jogosnak, még akkor sem, ha úgy gondolja a másik, hogy minden oka megvan rá. Tehát a partnered ha csak egyszer megütött vagy folyamatosan rajtad tölti ki frusztrációit, ez mind fizikai bántalmazás. A fizikai bántalmazás származhat érzelmi vitákból; amikor eléri ezt a szélsőséget, a bizalom és a tisztelet elvész, és a félelem válik uralkodó érzéssé. Megpróbálhatod megbocsátani és elfelejteni az első esetet, de nem hibáztatlak, ha újra megteszi. Ha az erőszak jelen van a kapcsolatában, ideje kimondani, hogy “elég” (még akkor is, ha a nő üti meg a partnerét).

2. A párod egyáltalán nem vesz tekintetbe téged

A mindennapi élet feladataival, a munkával, a gyerekekkel, az iskolával, az otthonoddal való foglalkozás során is eljön az az idő, amikor azt veszed észre, hogy a párodat nem érdekli, ha fáradt, beteg vagy elfoglalt vagy, úgy tűnik, a párod nem törődik vele, és ami még rosszabb, azt várja, hogy a dolgok ugyanúgy menjenek tovább. Éppen ellenkezőleg, ahelyett, hogy segítene vagy leegyszerűsítené az életedet, még több stresszt okoz neked. Ez egy egyértelmű jel, hogy a házastársad a legkevésbé sem vesz téged figyelembe.

3. Függőség

Legyen szó szerencsejátékról, kábítószerről, alkoholról vagy valami másról, ha partnered annyira függővé válik, hogy az problémát jelent és kihat a saját jólétére, a kapcsolat kudarcra van ítélve.

Ha a párod nem hajlandó vagy nem tud megváltozni, és nem hajlandó segítséget kérni, akkor sajnos nem marad más lehetőség. Ha a dolgok nem változnak, tudod, hol az ajtó. Lehet, hogy a kapcsolat vége rákényszeríti őt arra, hogy ráébredjen, hogy itt az ideje, hogy komoly változtatásokat hajtson végre az életében.

4. Ő a legrosszabb kritikusod

Ez veszélyes. Amikor úgy érzed, hogy partnered jobbnak hiszi magát nálad; hogy ő tökéletes, hogy tudja, hogyan kell a dolgokat jobban csinálni, mint te, és megállás nélkül kritizál. Ez rossz jel. Ha a partnered kritizálja, ahogy öltözködsz, ahol dolgozol, mit gondolsz, min nevetsz, és úgy tűnik, semmi sem elégít ki, akkor ő a legrosszabb kritikusod. Az olyan kifejezések, mint a „Soha nem csinálsz semmit jól”, „Nekem kell megcsinálnom, hogy minden jól menjen”, olyan bántó mondatok, amelyektől úgy érzed, állandóan támad éppen az, akitől feltétlen támogatást vársz.

5. Hűtlenség

Bár a média gyakran úgy tálalja, hogy a megcsalás és megtévesztés normális férfiaknál és nőknél is, ez nem normális. Ez nem normális egy egészséges kapcsolatban.

Ha nem mondhatsz igazat valakinek, akkor itt az ideje, hogy újragondold, mit csinálsz.

6. Amikor csak azzal foglalkozik, ami őt érinti

Az empátia érzése Isten ajándéka. Nem mindenki tudja, hogyan képzelje magát valaki más helyébe. Az apátia azonban ennek éppen az ellenkezője. Ha már bevallottad, milyen rosszul érzed magad a kapcsolatban, és a párod egyáltalán nem tesz semmit a helyzet javításáért, akkor szerintem nem érdemes folytatni.

7. Beszéljünk a megbocsátásról a kapcsolatodban

Megbocsátani azt jelenti, hogy elfelejted azt a sértést, amit a másik személy elkövetett ellened. Néha le kell nyelni a büszkeségünket. A szerelmet azonban néha összetévesztjük a bántalmazással. Ha megnézzük a szeretet definícióját a Korinthus 13:4-8-ban, azt látjuk, hogy a szeretet türelmes és kedves…

A „mindent elvisel” kifejezés görögül „makrothumeo”. A makrothumeo inkább jelenti a személlyel, nem pedig a helyzettel szembeni türelmet. Ezért a szerelem nem haragszik meg gyorsan az emberre, nem áll rosszul hozzá, inkább türelmes marad.

Röviden azonban: a hűtlenség elfogadhatatlan. Általában megbocsáthatod a csalást, és továbbléphetsz, ha a helyzet rendkívül összetett volt, és mindkét fél hozzájárult ehhez. A megbocsátás csak akkor működhet, ha mindkét fél hajlandó megtenni a szükséges változtatásokat, és a múltat ​​maga mögött hagyni. Nem lesz könnyű, de lehetséges. Ha azonban az illető megrögzött csaló, aki meg akarja enni a maga kis tortáját, függetlenül az érzéseidtől, akkor itt az ideje, hogy kisétálj az ajtón, és legyen egy kis önbecsülésed.

8. Te felnőttél, de a párod nem

Ez elég gyakran megtörténik. Idővel az emberek útjai természetes módon elkezdenek elválni; megváltoznak az érdeklődési körök, változnak a célok, és az emberek elkezdenek más utat választani az életben. Ha kezded ezt érezni a kapcsolatodban, el kell mondanod az igazat a partnerednek. Igazságtalan, ha továbbra is rángatod partneredet, csak azért, mert félsz, hogy megsérted az érzéseit.

Lehet, hogy a partnered is szeretne változtatni és fejlődni, de elveszett, és nem tudja, merre induljon el. Ha igen, itt az ideje, hogy az egyik a másik támasza legyen, és újra meghatározhatjátok céljaitokat. Az egymással való versengés értelmetlen.

Abban az esetben, ha a párod kedvéért teljesen kiegyensúlyozatlan kapcsolatban élsz, akkor nem párkapcsolatban, hanem diktatúrában élsz. Az egészséges kapcsolat kiegyensúlyozott és mindketten partnerek vagytok; kölcsönösen hozzájárulva különböző időpontokban. Előfordulhat olyan időszak, amikor segítened kell a partnereden, és egy másik alkalom, amikor szükséged lehet az ő segítő kezére.

Ne feledd, hogy nehéz lehet előrébb jutnod, ha úgy érzed, hogy nem vagy megbecsülve.

9. Tiszteletlenség

Ennek sokféle formája lehet, de jelen esetben arra gondolok, ha a másik állandó verbális bántalmazással, mentális játszmákkal és lealacsonyítással rosszul bánik partnerével. Ha olyan kapcsolatban élsz, ahol a partnered az a típus, aki panaszkodik, rosszat mond rólad, és megpróbál bolondnak feltüntetni téged, akkor itt az ideje, hogy átgondold kapcsolatodat. 

Ezen a ponton ultimátumot kell adnod és követelni, hogy azonnal hagyjon fel a veled szembeni tiszteletlen magatartásával, különben el fogsz menni. Ha nem hagyja abba, fontold meg azt, hogy kimondod: „Elég”.

10. A kapcsolat csak fizikai vonzalmat jelent

Ha a kapcsolatod a fizikai vonzalomra és a szexre épül, idővel vége szakad.

Egyéb szempontok, amelyeket szem előtt kell tartanod, amikor eldöntöd, hogy kimondod a kapcsolatodban: “Elég”. Gondolkodj el a következő kérdéseken:

Félsz a párodtól?

Az ő tulajdonának tartod magad, olyannak, akinek fel kell adnia önmagát, hogy a kapcsolat jól működjön?

 A partnered megtiltja és korlátozza kapcsolatodat a családoddal és barátaiddal?

Úgy érzed, hogy partnered megvet, kritizál vagy megaláz a magánéletben vagy a nyilvánosság előtt?

Fontold meg azokat a pontokat, amelyeket ebben a cikkben említettünk, és értékeld újra, hogy ideje-e véget vetni a kapcsolatnak, és azt mondani, hogy “elég”, vagy úgy döntesz, hogy adsz még egy esélyt a kapcsolatodnak.

Egy családterapeuta tanácsát kérni kiváló ötlet. Kérj segítséget, ha szükségesnek tartod.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.