banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
hajvitamin

A lelki egészségnapok elengedhetetlenek.

Ha olyan vagy, mint a legtöbb munkamániás amerikai, valószínűleg nem vagy hajlandó kivenni egy szabadnapot sem, hacsak nem vagy beteg és kénytelen vagy otthon maradni. Ezek a napok azonban nem csak akkor hasznosak, amikor fizikailag érzed rosszul magad. Néha épp olyan fontos, hogy tarts egy lelki egészségnapot, amelyet kizárólag annak szentelsz, hogy érzelmi és lelki egészségedet gyengéd szeretettel és törődéssel erősítsd, hogy el tudj szakadni a mindennapi stressztől.

Sajnos néhány ember úgy dönt, hogy folytatja a munkát, és nem veszi észre, milyen nagy szüksége van egy lelki egészségnapra. A lelki betegségek gyakoribbak, mint gondolnád. A National Alliance on Mental Health szerint az Egyesült Államokban körülbelül 43,8 millió felnőttet érint egy év alatt. Szóval honnan tudod, hogy mikor kell szünetet tartanod? Ahogy a dolgok kezdenek eluralkodni rajtad, tested jelezhet. Íme, néhány jel, amelyek arra utalnak, hogy ideje szünetet és egy lelki egészségnapot tartanod.

Szorongóbb vagy

A szorongás miatt úgy érzed, hogy az életed irányíthatatlanná vált. Olyan forgatókönyveket képzelhetsz el, amelyek nem feltétlenül igazak. Amikor a szorongás felüti fejét, különféle álarcok alatt jelenhet meg. Ezek a száguldó gondolatoktól a teljes pánikrohamokig terjedhetnek. Olyan fizikai tünetekhez is vezethet, mint mellkasi szorító érzés, hasfájás és légszomj. Ha kényelmetlenül érzed magad és problémáid vannak a rutinhoz való visszatéréssel, szükséged lehet egy kis szünetre. Enyhítheted ezeket a tüneteket masszázzsal, meditálással vagy ha  több időt töltesz szeretteiddel.

Nem tudsz aludni

Az agy túlterhelése fizikai kimerültséghez vezethet. A súlyos kimerültség végül két dolgot eredményezhet: állandó álmosságot vagy álmatlanságot, amikor eljön a lefekvés ideje. Ha nem tudsz rendesen aludni, általános egészségi állapotod is romlik. Egy embernek körülbelül hét-kilenc óra alvásra van szüksége minden éjszaka. Ha azonban folyamatosan nagy rajtad a stressz, az álmatlanságot okozhat. A szótár szerint az álmatlanság elalvási nehézséget jelent a kimerültség ellenére. Az lenne a legjobb, ha kivennél egy pihenőnapot aludni vagy korán lefeküdnél. Ez lehet az egyik legjobb megoldás, hogy visszarázódj a szokott kerékvágásba.

Mindig szomorúnak érzed magad

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor szomorúnak érzi magát. Ezek azok a napok, amikor szeretnénk az ágyban feküdni, fagylaltot enni és Netflixet nézni. Legyen szó akár személyes, akár munkahelyi drámáról, ami elszomorít, egy izgalmas, játékkal teli, de munka nélkül töltött nap feldobhatja a hangulatodat. Szánd rá a napot arra, hogy valami olyasmit csinálj, amire mindig is vágytál, például sziklamászásra. A napot barátaiddal is töltheted, és nevethetsz főiskolás emlékeiden. De ha úgy érzed, ez valami komolyabb, például ingerlékenység vagy mély szomorúság, akkor akár a depresszió jeleit érezheted. Ha ez a helyzet, lehet, hogy ideje beszélned egy pszichiáterrel.

Folyamatosan betegeskedsz

Általában a megfázás nem a világ vége. Minden ember megfázik, különösen a hidegebb évszakokban. Ha azonban folyamatosan megfázol, az komolyabb problémákhoz vezethet. Az ismétlődő megfázás vagy más testi betegségek jellemzően annak a jelei, hogy a szervezetnek lelassulásra van szüksége. Ha a szokásosnál gyakrabban jársz orvoshoz, az azt jelezheti, hogy egészségeddel fizetsz túlhajszolt agyadért. Ha időt szánsz arra, hogy kialudd magad vagy átértékeld étrendedet, az erősíti az immunrendszeredet és egészség irányba terel.

Úgy érzed, elvesztetted a valósággal a kapcsolatot

Órákig a számítógép előtt ülve úgy érezheted, hogy elszakadsz a való világtól. Amikor eltemet a rengeteg tennivaló, úgy érezheted, soha nem fogsz végezni velük. Ha azon kapod magad, hogy a munkahelyi követelmények miatt akaratlanul is elzárkózol azoktól, akiket szeretsz, szükséged lehet egy kis szabadságra. Amikor úgy érzed, hogy elszakadsz a valóságtól, nem vagy a legjobb önmagad sem önmagadnak, sem másnak. A szeretteiddel való újbóli kapcsolatfelvétel után újra erősnek érezheted magad, és hatékony eszköz lehet az összetartozás és a kapcsolat helyreállításában.

Úgy érzed, mintha lassított felvétel lennél

A kávé sok amerikai életének szerves részévé vált. Úgy érzik, hogy a kávéfogyasztás feltölti őket energiával és segít átvészelni a nehéz munkanapokat. Azonban ellenkező hatása is lehet. Ha a munkában töltött napjaidat koffeinnel dobod fel, csak rosszabb lesz a közérzeted. Túl sok koffein és kevés víz kiszáradáshoz vezethet. Ahhoz, hogy jobban érezd magad, tarts egy kis szünetet a kávéfogyasztásban, és igyál több vizet. A vízivás segíthet kiüríteni a méreganyagokat szervezetedből, és biztosítja a szükséges hidratálást. Ha testedet vízzel és egészséges ételekkel táplálod, azzal sokat segíthetsz a testi és lelki megfiatalodásodban.

A lelki egészség elengedhetetlen az általános egészséghez

A lelki egészség az elmúlt néhány évben előtérbe került. Mindenki felismerte, mennyire fontos a lelki egészsége és hogy prioritást kell élveznie. Az lelkeddel való törődés éppolyan fontos, mint testi egészséged. Végső soron a lelki egészségedről való gondoskodás a fizikai egészségedre is hatással van. Nem tudsz vigyázni magadra fizikailag, ha lelki egészséged hiányt szenved.

Bármit is teszel a lelki egészségnapon, csak akkor lesz eredményes, ha őszintén teszed. Soha ne érezd rosszul magad, amiért szabadságot veszel ki vagy azt csinálod, amiről úgy gondolod, hogy a legjobb számodra. Lehet, hogy az a legjobb, ha kikapcsolod az összes kütyüt és megengeded magadnak, hogy a jelenben létezz. Segíthet, ha hagyod elkalandozni gondolataidat ahelyett, hogy azon töprengenél, mi történik a munkahelyeden. Ha azonban egy mentálhigiénés nap nem segít, akkor ne félj szakember segítségét kérni. Egy szakember segíthet a megfelelő kezelés kiválasztásában és segít a lehető leghatékonyabban eligazodni helyzetedben.

Lauren McKeithen a Maryland Egyetem Egyetemi Főiskolán végzett, mindig is szenvedélye volt az írás. Minden nap arra törekszik, hogy azon az úton járjon, amelyet Isten kijelölt neki.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.