banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
hajvitamin

Nem állhatsz le, ha az edzés befejeződött.

Lehet, hogy mindent jól csinálsz, de ha nem figyelsz a regenerálódásra, akkor veszélyeztetheted az esélyeidet arra, hogy elérd edzési célodat. A regenerálódás az edzés kulcsfontosságú része. Ami azt illeti, ugyanolyan fontos, mint maguk a kemény edzések. Ha nem hagysz megfelelő regenerálódást magadnak, akkor tönkre teheted a már elvégzett kemény munkát. Szomorú, de a legtöbb ember nem törődik azzal, hogy mit csinál közvetlenül edzés után.. Íme, néhány a leggyakoribb regenerálódási hiba, amelyeket az emberek elkövetnek, és hogyan hagyhatsz fel velük.

Sportital

Bármennyire is fontos a hidratáltság, nem szükséges olyan sportitalokat fogyasztani, amelyekben esetleg felesleges kalóriák vannak. A legtöbb esetben nincs szükség az elektrolitokra, kivéve, ha egy óránál hosszabb intenzív edzést végzel. A sima víz mindig elegendő a hidratáltság fenntartásához.

Nem megfelelő levezetés

A megfelelő levezetés elengedhetetlen ahhoz, hogy vérnyomásod és pulzusod visszatérjen a normál szintre. Ez csökkenti annak esélyét, hogy megsérüljön és más következményeket is. Ha túl hirtelen hagyod abba, rosszullétet érezhetsz, mivel szervezetednek nem volt megfelelő esélye a regenerálódásra. Időre van szükség ahhoz, hogy a pulzusszám és a testhőmérséklet visszaálljon a normális szintre, mivel az edzés általában magasabb szintre emeli ezeket. Ha véletlenül van fitneszmérőd, használ annak ellenőrzésére, hogy pulzusod 100-ra vagy az alá csökkenjen, mielőtt befejezed az edzést.

Nem nyújtasz

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a rugalmasságból, akkor elengedhetetlen, hogy az edzés után megfelelően nyújts. A legtöbben megfeledkeznek erről. Nem tudják, hogy az edzés utáni nyújtás csökkenti a másnapi fájdalmat. Az izmok nyújtására legmegfelelőbb idő edzés után van, mivel az edzés során már bemelegedtek. Így nemcsak meghosszabbodnak, hanem rugalmasabbak is. A nagyobb rugalmasságnak köszönhetően ízületeid kevésbé lesznek kitéve sérüléseknek.

Advilt vagy Ibuprofent szedsz

Az edzés utáni fájdalmak és izomláz természetesek, különösen akkor, ha még csak most kezded az edzést, vagy amikor megpróbálsz új eredményeket elérni. Edzés után, enyhe izomrángatózás vagy késleltetett izomfájdalom jelentkezhet. Az Advil vagy az Ibuprofen szedése soha nem a legjobb módja csillapításukra. Ezek a gyógyszerek nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek. Edzés utánra a gyulladás már kialakult, és az ilyen típusú gyógyszerek szedése korlátozza vagy megszünteti az edzéstől remélt előnyöket.

Fontos megértened, hogy a gyulladás az egyik módja annak, hogy a szervezet bizonyos sejteket aktiváljon az izmok helyreállítására. Lehetséges gyulladás nélkül, de ezeknek a sejteknek a segítsége nélkül valamivel tovább tart. Más szóval, jobb természetes úton regenerálódni, mint elkerülni a gyulladást a gyógyszerek szedésével.

Órákig várni evés előtt

Fontos, hogy edzés után két órán belül egyél, ha megfelelően szeretnél regenerálódni. Azonnal szükséged van fehérjékre, amelyek segítenek helyrehozni az edzés alatti apró izomszakadásokat, és szükséged van szénhidrátokra is, hogy pótolják az edzés során az izmok által elfogyasztott energiát. Ha nem eszel röviddel az edzés után, a szervezetben megmaradt fehérjék tovább bomlanak, és ez akadályozza a megfelelő izomnövekedést.

Azonnali vagy túl hosszú pihenő

Egy fárasztó edzés után a legtöbb ember nem vár mást, mint egy pihentető regenerálódást a kanapén vagy az ágyban. Ez azonban az egyik legnagyobb edzés utáni hiba, amit elkövethetsz magad ellen. Igen, szükséged van pihenésre, de soha ne feküdj le a kanapéra vagy az ágyba közvetlenül edzés után. Létfontosságú, hogy hagyj időt izmaidnak ellazulásra és regenerálódásra, de két okból is aktívnak kell maradnod edzés után.

Először is, továbbra is mozognod kell laza mozdulatokkal, hogy ízületeid és izmaid feszesek maradjanak. Másodszor, aktívnak kell maradnod, hogy továbbra is több kalóriát égethess el az edzés nélküli termogenezis, vagyis a NEAT folyamat révén.

Rossz dolgokat eszel

Ha szeretnéd megőrizni fitt és egészséges tested, akkor figyelned kell az edzés utáni táplálkozásra. Szomorú, hogy egyesek nem törődnek azzal, hogy mit esznek edzés után. Valójában úgy esznek, mintha nem edzenének. A szakértők azt javasolják, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot fogyasszunk, hogy pótoljuk az edzés során elvesztett tápanyagokat, és elősegítsük a regenerálódási folyamatot. A legtöbb ember azonban nem megfelelő ételeket eszik. Nem veszik észre, hogy a helytelen étkezés edzés után elegendő ahhoz, hogy tönkre tegyenek mindent, amit az edzőteremben tettek. Ez komoly aggodalomra adhat okot, ha fogyni próbálsz. Nem égethetsz el sok kalóriát az edzőteremben, csak azért, hogy aztán vissza is szerezd őket, ha nem megfelelően eszel edzés után.

Nem sikerül eleget aludnod

A megfelelő regenerálód nem lehetséges, ha nem alszol eleget. Nem is lehet igazán lenyűgözően edzeni, ha nem alszol eleget. A test leginkább az izmok helyreállítására koncentrál 10 óra körül. Szóval ez jó alkalom, hogy lefeküdj. A pszichológiai helyreállás hajnali 2 és reggel 6 óra között történik. Ezért ügyelj arra, hogy edzés után aludj megfelelően, hogy pihenhess, és hagyd, hogy izmaid és egész tested regenerálódjon, és készen álljon a következő edzésre.

Már tudod, hogy megfelelő regenerálódás nélkül az edzés akár időpocsékolás is lehet, és nem fogsz fejlődni. Ha elkerülöd ezeket a hibákat, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem teszed tönkre az edzések során már elvégzett kemény munkát, és előnyödre fordíthatod edzés közben tett minden erőfeszítésedet.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.