banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
hajvitamin

Igaz lehet?? Olvass tovább, hogy megtudd!

Édesítőszer, ami megakadályozza, hogy megőszülj? Ez csak egyike azoknak az érdekes állításoknak, amelyekkel a melasz utáni kutatásom során találkoztam – cukoralternatívák sorozatunkban. Egy másik dolog, amit nem tudtam – a melasz a cukornád finomításának „mellékterméke”. Milliószor hallottad már, hogy a cukor rengeteg üres kalóriát tartalmaz, de tápanyag nélkül. De a cukornád tápláló étel. Mély gyökerei vannak, amelyek messze a kimerült felső talajréteg alá nyúlnak, és onnan jutnak tápanyaghoz. Fehér cukorrá történő feldolgozása során veszíti el a tápanyagokat. Mi történik velük?

A „hulladék” melléktermékben – a melaszban – maradnak. Ironikus módon ezt az egészséges vitamin- és ásványianyag-forrást többnyire állati takarmányban használják.

Nem mindig volt így. Az első világháború után a melasz volt a választható édesítőszer. Aztán feltaláltak egy hatékonyabb módszert a cukornád finomítására, és a fehér cukor átvette az uralmat. A fehér cukor tartalom az amerikai étrendben azóta is növekszik.

Kár, mert a melasz sok olyan vitaminban és ásványi anyagban gazdag, amire leginkább szükségünk van. Például több kalciumot tartalmaz, mint a tejtermékek, és természetben előforduló magnéziummal párosul, ami segít a szervezetnek a kalcium felszívódásában, amitől a csontok egészségesebbek lesznek. A magnézium jót tesz az idegrendszernek és a szívnek is. Az egyik webhely részletesen elmagyarázta, hogyan vezethet a magnéziumhiány migrénhez.

A melaszban bőven van vas is– több, mint a vörös húsban. B-vitaminokat, káliumot, mangánt és rezet is tartalmaz.

Hú – nem csoda, hogy a melaszt évek óta használják erősítőszerként. Azt állítják, hogy a székrekedéstől az ízületi gyulladásos fájdalmakon át a szívzörejig mindenen segít.. Sok webhely javasolta, hogy a bébiételeket azzal édesítsék.

De hogy befolyásolja fogyásodat? Nos, nagyjából annyi kalória van benne, mint a cukorban. Ennek ellenére alacsonyabb a glikémiás indexe – 55, ami a mérsékelt zónába teszi. Akkor sem segít, ha egy-két nap alatt bedobsz egy egész üveggel. Sőt, mivel természetes hashajtó, nem lesz kellemes a hatás! Ha azonban édesítőszerként használod, akkor akár táplálkozási előnyöket is jelenthet.

Sokféle melasz található az élelmiszerboltok polcain. Fontos, hogy kénmentes melaszt szerezzünk be, amely a legtöbb egészségügyi előnnyel jár. A bio a legjobb, mert a nádszirupot háromszor főzik át. Ha a szirup peszticideket vagy egyéb méreganyagokat tartalmaz, akkor ezek a késztermékben koncentrálódnak.

Mi ennek az egészséges cukornak a hátránya? Az íze. Különleges, és sok ember nem szereti.

Próbáld ki úgy, hogy fokozatosan helyettesíted vele a receptekben szereplő cukor egy részét. Segíthet az is, ha erős vagy gyógyteákban használod.

Ha az egészségre gyakorolt jótékony hatásokra vágysz – vagy csak azt szeretnéd látni, hogy megakadályozza-e az őszülést, kipróbálhatsz egy tonikot. Íme, egy recept:

  • 1 evőkanál melasz
  • forró víz
  • 3/4 csésze tej
  • jég

Tedd a melaszt egy pohárba vagy csészébe, és adj hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje. Addig keverd, amíg fel nem oldódik, majd add hozzá a tejet és jeget.

Egy evőkanálnyit melaszt magában is megehetsz, ha szereted az ízét és/vagy elég bátor vagy. Mindenesetre az egészségre gyakorolt jótékony hatások elég jelentősek ahhoz, hogy kipróbáljam, és megnézzem, hogyan tudom receptekben használni.

Forrás: beliefnet.com

porc ízületvédő multivitamin gumivitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.