banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
hajvitamin

Egy újszülött mellett nem egyszerű dolgozni, de megvalósítható, ha ezeket az ötleteket alkalmazod!

Amikor várandós voltam az első gyermekemmel, távmunkában dolgoztam. Tökéletes, gondoltam. Amikor megszületik, otthonról dolgozhatok tovább. Milyen nehéz lehet dolgozni egy pici baba mellett? Kiderült, hogy… elég nehéz! De nem lehetetlen. Ha otthonról szeretnél dolgozni újszülötteddel, hogy több időt tölthessetek együtt (és pénzt takaríts meg a gyermekgondozón!) – csodálatos. Kihívás lesz? A leghatározottabban. De lehetséges? A leghatározottabban.

Íme néhány tipp 40 órás munkahéthez kisbabával.

Tervezd meg a meetingeket

Minél idősebb lesz a baba, annál inkább számíthatsz a napirendre, és így arra az időpontra tervezheted a találkozókat, amikor a baba alszik. Ha a baba néhány hetes korában mész vissza dolgozni, ez lesz a legnehezebb rész. De tudd, hogy hamarosan minden könnyebb lesz, és mentsd el legjobb babanyugtatási trükkjeidet a meetingek idejére.

Szerezz be egy babahordozót

A babák szeretik, ha megfogják őket, te pedig szabad kezet kaphatsz a gépeléshez. Ha tudsz kölcsönkérni egyet egy barátodtól, akkor hajrá, találd meg a megfelelőt (és ne költs egy vagyont egy olyan megvásárlására, amit nem tudod, hogy kell használni vagy ami nem kényelmes). És ha te vagy babád küzd a hordozóval, ne félj újra próbálkozni egy héttel később. Néha egy hét a hatalmas különbséget jelentheti, mivel a baba olyan gyorsan növekszik és változik.

Adj magadnak szünetet

Vedd észre, hogy nem fogsz tudni úgy dolgozni vagy szülővé válni, ahogyan remélted. Ez belekerült egy kis időbe, mire elfogadtam. Csak lépj egy lépést hátra, és tudd, hogy ha heti 40 órát dolgozol, és életben tartasz egy pici gyereket, akkor nagyon elfoglalt vagy! Nem baj, ha továbbra is úgy érzed, hogy azon gondolkodsz, hogyan zsonglőrködj minden héten. Az a csodálatos és zavarba ejtő egy kis emberben, hogy szükségletei és időbeosztása folyamatosan változik, ahogy nő. Rugalmasnak kell lenned és elfogadni az új normálisat, különben nem fogod túlélni.

Az étkezések megtervezése legyen az első

A napod a baba etetésének idejéhez igazodik majd, de ne felejtsd el, hogy enned neked is kell! Készíts elő ebédet és gyors reggelit hét elején, hogy már össze legyen állítva az étel, amit a nap folyamán meg kell enned. A reggeli burritók, tortillák, salátafeltétek, joghurtok, magvak és a gyümölcsök mind jó, ha kéznél van.

Próbáld ki a rugalmas időbeosztást, ha munkád lehetővé teszi

Ha tudsz korán kelni, és „rendes” munkaidőn kívül is el tudod végezni a munkád vagy szánj rá egy kis időt az esti órákban, amikor esetleg egy barátod vagy családtagod nem dolgozik, és segíthet munka közben, használd ki ezt.

Segítség elfogadása

Ha valaki felajánlja segítségét, mondj igent. És ha senki nem ajánl segítséget, kérj. Ha megengeded másoknak, hogy segítsenek neked, az sebezhetővé tesz – ami jót tesz neked, hogy fejlődj, másnak pedig lehetőséget ad, hogy nagylelkűbb legyen. Ha valaki megkérdezi: “Hogyan segíthetek?” vagy megkérsz valakit, hogy segítsen, az egyik mód, hogy ez jól működjön, ha felkínálsz néhány választási lehetőséget. Például kitakaríthatják konyhádat, hozhatnak neked ételt, vigyázhatnak egy kicsit a babára, amíg dolgozol, megsétáltathatják a kutyát vagy bevásárolhatnak. Amikor kiválasztják a számukra legmegfelelőbb házimunkát vagy megbízást, azzal mindenki nyer.

Forrás: aleteia.org

banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.