banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

A hideg tönkreteszi ételedet.

Hibázol-e abban, hogy a hűtőszekrényt biztonságos helynek gondolod minden ételed számára? Míg a hűtőszekrény elengedhetetlen, hogy az élelmiszerek ne romoljanak meg, hajlamosak vagyunk visszaélni vele a konyhában. Mindannyian vétkesek vagyunk ebben, mert azt hisszük, hogy a hűtőszekrény nem tesz kárt értékes ételeinkben, igaz? Egyes élelmiszerek azonban nem viselik túl jól a hűtőszekrény hidegét, ami ronthatja ízükett és gyorsabban megromolhatnak. Olyan, mintha csak kidobnánk a pénzt! Egy átlagos amerikai család évente körülbelül 1600 dollárnyi élelmiszert és italt pazarol el. A helyzet még ennél rosszabb– adta hírül a cnbc.com. „Az amerikaiak elképesztően nagy mennyiségű, 165 milliárd dollár értékű élelmiszert pazarolnak el évente. A fogyasztók számára a legjobb megoldás az, ha ők döntik el, jó-e ha hűtőszekrényben tárolják az élelmiszereket.” Az árak figyelmebe vétele más megvilágításba helyezi a dolgokat! Íme, 6 étel, amit nem szabad a hűtőbe tenni.

Paradicsom

Az illékony anyagok felelősek azért, hogy a paradicsom paradicsom ízű legyen, és bár több száz van belőlük benne, csak 15-20 befolyásolja ízérzékelésünket – állapította meg a Floridai Egyetem Klee Lab kutatása. A paradicsom hűtőszekrényben való tárolása azonban drasztikus illóanyag-veszteséget okozhat. 30 nap után az illékony anyagok koncentrációja 66 százalékkal csökkent. „A paradicsomok rövid ideig tartó hűtőszekrényben tárolása is káros volt aromájukra.” A hideg hőmérséklet a paradicsom karakterét is befolyásolni kezdi, pépessé, penészessé válik. A legjobb megoldás, ha a paradicsomot a pulton vagy papírzacskóban, száraz helyen tárolod.

Hagyma

A hűtőszekrény károsítja a hagymát is. A hagymát sötét, száraz helyen kell tárolni, mert a nedvesség hatására penész képződik rajta. Az Országos Hagymaszövetség azt javasolta, hogy hűvös, száraz és jól szellőző helyen tartsák, és ne nejlonzacskóban tárolják az egész hagymát, mert a légmozgás hiánya csökkenti az eltarthatóságát. „Az édes hagymának magasabb a víztartalma, mint a hosszan eltartható hagymának, ezért érzékenyebb az ütődésre és rövidebb az eltarthatósága” – osztotta meg az egyesület. Meghosszabbíthatod a hagyma eltarthatóságát, ha papírzacskóban tárolod, hogy szellőzni tudjon.

Krumpli

Ha a burgonyát a hűtőszekrény hideg hőmérsékletén tartod, az lebontja a keményítőt. A burgonya ekkor szemcsésebb lesz és egyenetlenül sül meg. Ezenkívül, ha a burgonyát hűtőszekrényben tárolod, az édes és elkészítéskor sötét lesz. A burgonya ne tárold hagyma közelében sem, mert: „A kémiai reakció felgyorsítja mindkettő romlását; a burgonyát fedett zacskóban vagy kosárban tárold, hogy lehetővé tedd a levegő keringését” – osztotta meg a tasty.com. A burgonya pincében való tárolása egy másik módja annak, hogy meghosszabbítsuk élettartamukat.

Kenyér

Ha a kenyeret a hűtőbe teszed, a kenyér gyorsabban megromlik. „A kenyér nem kerülhet a hűtőszekrénybe.” – mondta Julia Davison, az America’s Test Kitchen munkatársa. „A kenyeret csak szendvics formában kell hűteni, ami legtöbbünk számára megfelelő. Ha tovább szeretnéd tárolni a kenyeret, szorosan becsomagolva tartsd a fagyasztóban. Emily Weinstein, a The New York Times munkatársa szerint szeletelt kenyeret jobb fagyasztani, mert könnyebben ki tudsz venni belőle egy szeletet, amikor szükséged van rá.

Gyógynövények

A gyógynövények drágák és nagyon gyorsan megromlanak, bármit is teszel. De hűtőszekrényben való tárolásuk gyors halálos ítélet. Az olyan gyógynövények, mint a koriander, a bazsalikom, a tárkony, a metélőhagyma, a menta és az oregánó, elkezdhetnek penészedni, ha nedvességnek vannak kitéve. Ezenkívül károsodnak fény és levegő hatására, ha nem takarjuk le őket. A Seriouseats.com azt javasolta, hogy a gyógynövényeket úgy tárold, mint a vágott virágokat, és tartsd letakarva őket úgy, hogy egy felfordított, zárható zacskót helyezel rájuk, és a tégely aljánál zárod a zacskót, így tovább frissek maradnak.”

Olívaolaj

Imádjuk az olivaolajat, de az utálja a hűtőt. Szorosan lezárt üvegedényben, szekrényben és hűvös, száraz helyen kell tartani. Ha rövid ideig szobahőmérsékleten áll, kitisztul, szóval ne aggódj. Azonban a folyamatos hőmérséklet változás tönkreteszi a terméket. Az olívaolaj nagyon érzékeny a fényre és az oxigénre, és inkább vaj íze lehet, mint olívaolajnak, ha hűtőszekrényben körülmények között tárolod.

Pénzt dobunk ki azzal, hogy néhány élelmiszert a hűtőszekrényben tartunk. Nem minden élelmiszer bírja a hűtőt, akkor miért kockáztatod, hogy ki kelljen kidobni őket? Mielőtt elkezdenéd szeretett hűtőszekrényed átrendezését, tartsd kéznél ezt a listát, nehogy elpazarold élelmiszereidet.

Forrás: beliefnet.com

almavit multivitamin gumivitamin vegán
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.