banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor

Ha gondoskodsz magadról, akkor átveheted életed irányítását.

Amikor úgy érzed, hogy kicsúszott az irányítás a kezedből, az utolsó dolog, ami a fejedben jár, saját fizikai és érzelmi egészséged lehet. Ahogy az élet egyre rakoncátlanabbá válik, valószínűleg arra koncentrálsz, hogy átvedd az irányítást valami felett. Hogy legalább ne lépd túl a havi költségvetését. Vigasztalhatod magad azzal, hogy munkahelyeden a csúcson jársz. Bizonyos mértékig visszaveheted az irányítást, ha gondoskodsz arról, hogy gyermekeid időben lefeküdjenek. Az öngondoskodás az utolsó gondolatod, mert olyan képeket juttat eszünkbe, mint mikor egy habfürdőben dőlünk hátra egy pohár bor mellett, te pedig szerencsésnek érzed magad, ha minden nap tíz percet zuhanyozhatsz. Azt mondod magadnak, hogy majd koncentrálhatsz magadra, ha már mindent kézben tartasz. Sajnos nehéz visszavenni az irányítást, ha kimerült vagy, nem tudsz koncentrálni és kevés az energiád. Ha szakítasz egy kis időt a saját szükségleteidre, azzal visszanyerheted azt a motivációt, amelyre szükséged van, hogy megnyerd az élettel folytatott harcot. Íme öt egyszerű, kevés időt igénylő, öngondoskodási tipp, amelyek segítenek visszanyerni életedet.

Adj magadnak 15 percet

Nem számít, mennyire zsúfolt időbeosztásod, valószínűleg találsz valahol 15 szabad percet. Akár egy kicsit korábbra állítod az ébresztőt, kicsit hosszabb ebédszünetet vagy vacsora után néhány perc szünetet tartasz, keress vagy hozz létre egy kis rést. Ez most a te „én-időd”. Használd ezt a kis időt arra, hogy valami olyasmit csinálj, ami csak neked szól. Válassz valamit, amit szívesen csinálsz egyedül, és amit pihentetőnek és frissítőnek találsz. Az esti zuhany helyett tölts 15 percet forró fürdőben. Állítsd be az ébresztőt néhány perccel korábbra, és tegyél egy 15 perces sétát az erdőben. Tegyél valamit, hogy feltöltsd energiádat, és hagyd magad levegőhöz jutni. Ha még ezt a 15 percet elvesztegetett időnek érzed, ne feledd, hogy repülős vészhelyzetben először a saját oxigénmaszkodat kell felvenned. Nem tudsz segíteni senkinek, ha teljesen kimeríted magad. Szánj minden nap néhány percet magadra, és ha bűntudatot érzel miatta, emlékeztesd magad a régi idézetre: „Az orvos magát gyógyítja”.

Keress stresszoldó hobbit

Sajnos nem tudod egyszerűen levezetni a stresszt. Figyelmen kívül hagyása sem segít sokat. A szorongás vagy ingerlékenység robbanásra késszé tehet. Előfordulhat, hogy két hosszú, kemény, stresszes és frusztráló hétig mosolyt ragasztasz arcodra, csak azért, hogy párodra förmedj, amikor megkérdezi, láttad-e a távirányítót.

A stressz levezetése fontos, és olyan hobbit kell találnod, ami segít megőrizni nyugalmadat. Lehet ez festés vagy talán szeretsz énekelni. Ha úgy érzed, hogy elvesztetted az irányítást, és csak korlátozott időd van, irányítsd a hobbit valamire, amit már beterveztél. Ha szeretsz festeni, és éppen a ház felújítása van folyamatban, inkább fesd le a falakat, és ne vegyél fel senkit erre a munkára. Ha csak éjszaka van időd és szeretsz olvasni, esténként élvezd regényedet tévénézés helyett. Keress valamit, amit élvezel, és engedd meg magadnak, hogy élvezd. Szánj egy kis időt a stressz levezetésére, és jobban fogod érezni, hogy kontroll alatt tartod a dolgokat.

Gyakran kapcsolódj le az online világról

Ha okostelefonod vagy mini táblagéped van, a zsebedben hordhatod a világot. Bárkivel, bárhol a világon bármikor kapcsolatba léphetsz. Az interneten keresztül hatalmas mennyiségű információhoz férhetsz hozzá. Az online vásárlási lehetőségek robbanásszerű terjedésével kényelmesen leélheted többé-kevésbé egész életedet anélkül, hogy elmennél otthonról. A személyes technológia fejlődésével együtt járó folyamatos információáradat azonban olyan érzést kelthet benned, mintha egy hullámvasúton rekedtél volna. A közösségi médiában láthatod barátaid életének minden részletét, és a nap tragédiája elér a híralkalmazásban. Ha munkahelyi e-mailjeidet szinkronizálod telefonoddal, akkor soha nem nyaralsz, és a legtöbb alkalmazás értesítést küld frissítésekről, állapotváltozásokról vagy arról, hogy valakinek tetszett a legutóbbi fényképed.

Ha telefonodhoz, táblagépedhez vagy számítógépedhez vagy kötve, ki vagy szolgáltatva a világ többi részének. Nehezen irányítod, mit látsz, és még a legjobb napot is tönkreteheti egy újabb horror a hírekben, vagy az a felfedezés, hogy egy barátod elválik. Ha vissza szeretnéd kapni életedet, tarts rendszeresen egy kis szünetet. Vacsora után kapcsold ki a telefont, vagy ne vidd magaddal laptopodat nyaralásra. Rá fogsz jönni, hogy sokkal könnyebb átvenni az irányítást saját életed felett, ha visszalépsz mások életéből.

Rendszeres testmozgás

Úgy tűnik, hogy a testmozgás minden mentális, érzelmi vagy fizikai egészséggel kapcsolatos probléma megoldása. A rendszeres testmozgás életed szinte minden területén hasznos lehet. A rendszeres testmozgás endorfinokat szabadít fel, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és elősegítik az éjszakai alvást. Ha hetente néhányszor edzel, akkor egészséged javulásával párhuzamosan energikusabbnak érzed magad.

Nem kell edzőterem mániásnak lenni ahhoz, hogy az edzés számtalan előnyét élvezhesd. Egy gyors reggeli séta a háztömb körül segíthet abban, hogy jobban összpontosíts a munkára, és 30 perc a futópadon csodákat tehet az alvással. Könnyű kifogásokat keresni az edzés elkerülésére. A „nincs időm” és a „munka után túl fáradt vagyok” gyakori indok. Ha van időd megnézni a The Walking Dead című filmet, akkor van időd edzeni. A két tevékenységet egyszerre is végezheted. Állít be egy futópadot vagy szobakerékpárt otthonodban, ahonnan láthatod a tévét. Ha Netflix-rajongó vagy, magaddal viheted táblagépedet vagy okostelefonodat az edzőterembe, és lépést tarthatsz kedvenc szereplőiddel edzés közben.

Aludj eleget

Nehéz azt érezni, hogy ura vagy életednek, amikor csak szundikálsz. Ha megvonod az alvást, valószínűleg nincs motivációd visszavenni az életed, még akkor sem, ha lenne rá energiád. Mindenki tudja, aki túl sokáig volt fenn, a kevés alvás miatt másnap kimerült és ingerlékeny lesz, és képtelen lesz összpontosítani. A nyomorúságos reggeleken és a koffeinfogyasztás iránti mély vágyakozáson kívül a krónikus alváshiány számos testi betegséget okozhat, beleértve szívbetegséget, cukorbetegséget, szélütést és vesebetegséget. „Álmosan vezetni” is majdnem olyan veszélyes, mint ittas állapotban.

Ha rendszeresen fukarkodsz az alvással, az elegendő pihenés megváltoztathatja életedet. Több energiád és motivációd lesz céljaid elérésére, és az élet apró zűrzavarai miatt sokkal kevésbé leszel frusztrált. Aludj eleget, és sokkal könnyebb lesz visszavenned életedet.

Az öngondoskodásnak nem kell sok időt igénybe vennie ahhoz, hogy rendkívül hatékony legyen. Ha eleget alszol, a futópadon nézel tévét, és minden nap néhány percet magadra fordítasz, teljesen új embernek érezheted magad. Szánj egy kis időt saját magadra, és sokkal könnyebben fogod visszavenni életedet. Végtére is, nem várhatod, hogy kontrolláld életed számos fordulatát, ha nem tudsz időt szakítani saját egészséged ellenőrzésére. Vigyázz magadra, és sokkal könnyebben fogod visszavenni életed irányítását.

Forrás: beliefnet.com

banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.