banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
oxi tüdővédő gumivitamin

Íme néhány virág, amelyet ismersz, de nem tudtad, hogy ehető.

Ki nem szereti a virágokat? Színükkel és szépségükkel feldobják életünket, és sok szakács is használja őket ételkészítéshez. Az Élelmiszertechnológusok Intézete által közzétett új tanulmány úgy találta, hogy a virágevés egészségügyi előnyökkel jár., mert sok ehető virágnak magas az antioxidáns szintje, amelyek megelőzhetik a szívbetegségeket és bizonyos rákos megbetegedéseket.

Az ehető virágok felhasználhatók az ételek egyik fő összetevőjeként, salátába szórva, vagy desszertek, italok díszeként. De csak olyan virágot vásárolj, amelyről tudod, hogy 100%-ban biztonságosan fogyasztható. Szerezd be őket biogazdaságokból, bioélelmiszerboltokból vagy kertedből. Ne vásárold meg virágüzletektől vagy kertészeti központoktól, mivel valószínűleg peszticidekkel kezelték őket – és kerüld az út menti virágokat vagy a nyilvános parkokban.

Íme, néhány virág, amelyet ismersz, de nem tudtad, hogy ehető:

Krizantém

A krizantém A-, B6-, C-vitamin gazdag forrása, valamint számos ásványi anyagé. A virágok íze az enyhén borsostól az enyhe karfiolosig terjed. Csak a szirmokat használd egészségvédő tea készítéséhez, illetve pörköltek, levesek és rántások ízesítéséhez.

Hibiszkusz

A gyakran saláták köreteként használt színes hibiszkusz teaként is iható. Íze áfonyaszerű citrusos felhangokkal. Úgy gondolják, hogy a hibiszkusz tea csökkenti a vérnyomást és szabályozza a koleszterinszintet.

Japán lonc

A japán loncot a kínai orvoslásban hagyományosan láz, gyulladások kezelésére és bőrerősítőként használták. Az egyik legjobb mód, hogy élvezzük a lonc édes mézes ízét, ha teát főzünk virágaiból. A rügyek és a virágok is ehetők, és néha zselé, szörp és puding készítésére használják. Ne egyél lonc bogyókat. Erősen mérgezőek.

Levendula

Ezek az édes és aromás virágok illóolajokban gazdagok, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A levendulát gyakran cukrozzák, de adható péksüteményekhez, édes és sós ételekhez. Szépen mutatnak egy pohár pezsgőben vagy fagylaltok, szörbetek díszeként is.

Körömvirág

A körömvirág (latin nevén Calendula) C-vitamint tartalmaz, és jótékony hatásúnak tartják gyulladások csökkentésére és a sérült bőr gyógyítására. Csak a szirmok ehetők, az íze pedig a fűszerestől a kesernyésig, a csípőstől a borsosig terjednek. A legjobb ízű fajta a pecsét körömvirág citrusos ízével. A körömvirág jól illik rántottához, rizshez, levesekhez vagy tésztaételekhez. A szirmok akkor is jól mutatnak, ha egy répatorta krémsajtos tetejére szórjuk.

Sarkantyúka

Az egyik legkedveltebb ehető virág, a sarkantyúka (Nasturtium) a C-vitamin erőműve. A ragyogó színű virágok édes és enyhén fűszeres ízűek, a vízitormához hasonlóak. Eheted egészben, használhatod ételekhez és salátákhoz, vagy díszíthetsz a szép virágokkal.

Árvácska

A káliumban és más ásványi anyagokban gazdag árvácska enyhén édes zöld vagy füves ízű. Jó hatással vannak a szívre, a vesére és a vérnyomásra. Az egész virágot megeheted. Használd saláták, gyümölcssaláták, desszertek vagy levesek díszeként. Egy ötlet egy elegáns előételhez: kenj meg krémsajttal egy kekszet, és tegyél rá egy egész árvácskát.

Rózsa

A rózsák édesek és aromásak; minél sötétebb a rózsa, annál erőteljesebb az íze. Fenolokban gazdag, a csipkebogyó pedig, ami a rózsa maghüvelyéből származik, nagyon sok C-vitamint tartalmaz. A kutatók szerint a rózsa segíthet a cukor- és szívbetegségek kezelésében. A csipkebogyó mellett a rózsavirágszirmokból teát, lekvárt, szörpöt, bort, salátaöntetet készíthetsz. De ügyelj arra, hogy csak a szirmokat edd, és távolítsd el a fehér, keserű alapot.

Napraforgó

A napraforgómag jó fehérje- és vitaminforrás, de magát a virágot is fogyaszthatjuk. A legjobb, ha a napraforgó bimbóját esszük. Az íze olyan, mint az articsókáé. Amint kivirágzik, a napraforgó íze keserédessé válik. Pároljd meg a bimbókat, mint az articsókát.

Ibolya

Az ibolya virágait és leveleit évezredek óta használják gombaellenes, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő szerként. Az ibolya C-vitamint, béta-karotint és számos fitokémiai anyagot tartalmaz. Az édes ibolyát évszázadok óta használják salátákban, desszertek díszeként, zselét, ecetet készítenek belőle, sőt édes bort is erjesztenek belőle. Jégkockákká is fagyaszthatod őket italokhoz. Megjegyzés: az afrikai ibolya nem igazi ibolya, ezért nem szabad megenni.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.