banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

Hátralévő napjaidban nyúleledelt kell falatoznod? Dehogy! Jó hír – rengeteg egészséges és alacsony glikémiás-indexű finomság létezik!

Igen, tudod, hogy élethosszig tartó egészséges táplálkozási tervre van szükséged. Hátralévő napjaidban nyúleledelt kell falatoznod? Dehogy! Jó hír – rengeteg egészséges és alacsony glikémiás.-indexű.. és finom választás létezik!

Vészeld át

Vannak olyan meglepő ételek, amelyek nem segítenek a fogyásban, de segíthetnek abban, hogy betartsd tervedet. Ezek nem „kalóriamentes ételek” (ellenőrizd a glikémiás indexet!), hanem olyanok, amelyeket alkalmanként fogyasztva átvészelheted a különösen csábító időszakokat.

Snickers?!?!

Egy Snickers szeletet? Igazán? Létezik Snickers diéta? Nos, nem — elnézést! A Snickers nem segít a fogyásban. A benne lévő zsír és fehérje miatt azonban alacsony a glikémiás száma. Ha elfogyasztasz egy szeletet egy magasabb glikémiás indexű csemege helyett, akkor elégedett leszel, és megóvod magad a sóvárgástól. Nem szeretnél inkább egy Snickerst egy marék vaníliás ostya helyett?

Krémsajt!

Íme egy újabb meglepetés – a sajtkrém. Valószínűleg azt gondolta, hogy a bagelen lévő krémsajt vastagítja derekad. De az a bagel volt! A krémsajt szerepel a zöld listán. A zsír- és tejkomponensek lassítják az emésztést, és így lassú cukorkibocsátást biztosítanak a véráramba. Glikémiás száma nulla. Így van – nulla. Azonban 9 gramm zsírt és körülbelül 100 kalóriát tartalmaz körülbelül két evőkanálnyi belőle. Ne akard egy falatra megenni az egész sajtkrémtömböt!

Tészta

Íme egy másik étel, amelyről valószínűleg azt gondoltad, hogy soha többé nem láthatod egészséges táplálkozási tervedben – a tészta. A legtöbb tészta, ha al dente főzzük, alacsony vagy alacsony/közepes glikémiás indexű. Ez nem jelenti azt, hogy az egész étrended állhat tésztából, de azt igen, hogy a tészta jó helyettesítője lehet a magasabb glikémiás indexű ételnek, mint a rizs vagy a burgonya. Ez azt is jelenti, hogy használhatod kedvenc receptjeidet tészta és alacsony glikémiás indexű mártás összetevőivel.

Igen, spagetti!

A spagetti például alacsony, 23-as GI-számmal rendelkezik, amivel felkerül a zöld listára. Egy csészényi adag 220 kalóriát tartalmaz, tehát nem alacsony kalóriatartalmú étel.

Tejszínhab!

Elképesztő, mire képes egy kis tejszínhab, hogy egy unalmas ételből kényeztető desszertet varázsoljon. Igen, jól mondtam, tejszínhab. A legtöbb tejtermékhez hasonlóan a tejszínhabnak nulla a glikémiás száma, és egy 1/4 csészébyi adag körülbelül 90 kalóriát tartalmaz.

Guacamole!

Meglepően alacsony glikémiás indexű ételeket tartalmazó sorozatunk utolsó darabja egy újabb olyan, amelyet valószínűleg elkerültél eddigi diétáid során – a guacamole. Az avokádó az évek során rossz hírnevet szerzett, és számos diétás könyv „egyél gyümölcsöt és zöldséget” című fejezetében kivételként szerepel. Ennek az az oka, hogy az avokádó zsírt tartalmaz, és magasabb a kalóriatartalma, mint a legtöbb zöldségé. Egy egyötödnyi avokádó 50 kalóriát tartalmaz. A zsír azonban a „jó zsírok” közé tartozik.

Ezenkívül a zsírok és a rostok miatt alacsony glikémiás indexű, annak ellenére, hogy magasabb a kalóriatartalma. Az avokádó néhány alapvető tápanyagban is gazdag. Jelentős mennyiségben tartalmaz K-vitamint, B6-vitamint, C-vitamint, magnéziumot, luteint, E-vitamint, káliumot és folátot. Ha mexikói ételeket eszel, jó tudni, hogy nem kell kihagynod a guacamole-t!

Légy óvatos!

Tehát ehetsz-e guacamolát és Snickerst, és mégis fogyhatsz? Nem, de ha óvatosan fogyasztod ezeket a meglepően alacsony glikémiás indexű ételeket, hogy segítsenek kitartani, akkor azt tapasztalhatod, hogy tényleg segítenek elérni egészséges súlyodat!

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.