banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor

Amikor az Amazon közzétette sikerkönyvei legkiválóbb szövegrészeinek listáját, köztük a Bibliááét is, kíváncsi voltam, hogy melyik verssor lesz a legnépszerűbb Amerikában. A János 3:16-ra, a 23. zsoltárra vagy a Máté 6:9-13-ban található az Úr imájára számítottam. De nem, ez a Filippi 4:6-7 volt: Ne aggódjatok semmi miatt, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. És Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Ez egy olyan szakasz, amelyet a saját Bibliámban aláhúztam, és egy része annak a bekezdésnek, amelyet megtanultam. Ezek a szavak megerősítik józan eszemet, mert gyermekkorom óta küzdök a szorongással. Semmi sem ragadja meg úgy a lelkemet, mint az aggodalom. Olyan, mint egy pók, amely az aggodalom hálóját szövi az elmémben, és megfeszíti a húrokat.

nani almaecet gumicukor

Azt hiszem, a szorongással vívott harcom egy része genetikai eredetű. Egy eltévedt genetikai részecskét örököltem az anyám családjától, és ez a gén néha olyan kórokozóvá mutálódik, amely pusztítást végez az idegrendszeremben. De nem foghatom az egészet a DNS-re. Az aggodalom racionális válasz a valódi nyomásra és problémákra. Az élet nehezebb, mint amire számítunk, és még maga az Úr Jézus, a Béke Fejedelme is elismerte: „Minden napnak van elég baja” (Máté 6:34).

Szorongó emberek vagyunk, mert sok minden ad aggodalomra okot. Egy milliónyi veszéllyel teli bolygón forgunk. Rengeteg mindennapos stresszel és szorongással kell szembenéznünk, amelyek gyakran váratlanul jönnek. Megsokszoroztuk a félelmeket gyermekeink, szeretteink, családjaink, egyházaink, nemzetünk, világunk és önmagunk miatt. Jogos aggodalmaink vannak egészségünkkel és pénzügyeinkkel és biztonságunkkal kapcsolatban.

A szorongással zavar a leggyakoribb mentális betegség Amerikában. A New York Times szerint az amerikaiak a legszorongóbb emberek közé tartoznak a Földön. A The Times beszámolt a World Mental Health Survey tanulmányáról, amely szerint az amerikaiak a legszorongóbb emberek a kutatásban vizsgált tizennégy országban, és lényegesen jobban aggódnak, mint az olyan nemzetek lakói, mint Nigéria, Libanon és Ukrajna. Évente dollármilliárdokat költünk szorongásoldó gyógyszerekre, és további milliókat a szorongásos rendellenességek okaival és gyógymódjaival kapcsolatos kutatások finanszírozására.

Professzionális tanácsadókra, terapeutákra, orvosokra és bölcsességgel megajándékozott emberekre van szükségünk, hogy segítsenek. A mentális betegségek minden szinten kezelhetők, és a modern tudomány hasznos megoldásokat kínál. A táplálkozás, a testmozgás, a pihenés és a jó szokások nagyban segítik a stressz csökkentését. A felírt, okosan használt gyógyszerek szerepet játszhatnak gyógyulásunkban. A megfelelő terapeuták és tanácsadók szó szerint életmentők lehetnek.

De az orvosi kezelés önmagában nem képes elérni a lélek rejtett mélységeit. Elhívásra van szükségünk a Nagy Orvostól és egy jó adagra terápiás igazságából. A Biblia Urunk recepttömbje, és a meditáció többet segít, mint a gyógyszeres kezelés. A Szentíráson történő gyakori elmélkedés jobban meggyógyítja az elmét, mint a legbölcsebb tanácsadó vagy a legújabb gyógyszer. Ahhoz, hogy elménket megszilárdítsuk a viharban, az orvosi és pszichológiai kezelési programokat egy olyan sziklához kell erősíteni, amely szilárdan és biztonságban tartja a lelket.

A Filippi 4 a Biblia első szakasza a szorongás leküzdéséről és az Ő elsöprő békéjének megtapasztalásáról, ezért van, hogy jelenleg a Szentírásnak ez a része Amerika irányadója. Aggódj kevesebbet, élj többet című könyvemben, amely a Filippi 4:4-9-en alapul, ezt írom: „Az aggodalom szétszedi az elmédet, mint egy embert, akit felnégyelnek. Felhasítja és összetöri gondolataidat és érzéseidet. Úgy érzed, mintha kettészakadnál. Mit kellene tenni velünk? Semmit! Abszolút semmit! A régebbi bibliafordítások határozottan ezt mondják: „Semmiben ne aggódjatok…” A figyelemre méltó kijelentések könyvében ez a könyv a csúcs közelében van. Semmi sem izgathat minket, mert semmi sem választhat el minket egy olyan Isten szeretetétől, akinek semmi sem lehetetlen. Minél jobban megragadjuk Isten határtalan szuverenitását, annál kevésbé fogunk aggódni az élet mindennapi terhei miatt. Ha lehorgonyozzuk szívünket Krisztus szeretetének mélységeibe, semmi sem boríthat fel bennünket.”

Itt az ideje, hogy háborút vívj az aggodalom ellen Isten kitartó Szavában biztosított fegyverekkel. A Szentírás alapján többet élhetsz, kevesebbet aggódhatsz, és minden napnak boldogabbá tehetsz. Eltemetheted az aggodalmat, mielőtt az aggodalom eltemetne téged. Vedd komolyan ezeket a szavakat, mintha maga az Úr szólna hozzád hallhatóan, és név szerint szólítana: Ne aggódj semmi miatt, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárd fel kéréseidet Istennek. És Isten békessége, mely minden értelmet felülmúl, megőrzi szíveteket és gondolataitokat a Jézus Krisztusban.

Jegyezd meg ezeket a szavakat, és edzd elmédet, hogy idézze őket, amikor felébredsz az éjszaka közepén. Mondd ki őket hangosan, amikor elkezded a napot. Írd fel a fésülködőasztalodra vagy az irodai asztalodra. Mondd el őket, amikor úgy érzed, hogy feszül a mellkasod. Meditálj rajtuk éjjel-nappal, gondolkozz el, tedd személyessé és gyakorold őket. Az őszinte, szívből jövő, bibliai imádság az a módszer, amellyel valós gondjainkat az Úr hatalmas kezébe adjuk. Amikor átadjuk Neki gondjainkat, Ő munkálkodik rajtuk, és képes megőrizni azokat a dolgokat, amelyeket rábízunk.

Ez nem csak egy javaslat. A Filippiek 4:4-6: parancsolat, és Isten minden gyermekének kötelessége, hogy megtanulja, hogyan lehet az aggasztó gondolatokat kiszorítani elméjéből az uralkodó imával, és megtenni ezt minden helyzetben.

Gyakorold ezt a szakaszt  lelki nyugalmad érdekében, hagyd, hogy szavai átformálják spirituális DNS-edet, és megtanulod eltemetni az aggodalmat, mielőtt az aggodalom eltemetne téged.

nani almaecet gumicukor

Forrás: beliefnet.com

banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.