banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
oxi tüdővédő gumivitamin

Mondj búcsút a stresszes álmoknak.

Késésben vagy karriered legnagyobb találkozójáról – amire készültél; életed minden pillanata ehhez vezetett. De minden alkalommal, amikor megpróbálsz belépni a találkozóra, egyik akadály a másik után tart vissza, megakadályozva, hogy elérd a konferenciatermet. De aztán még mindig alva rájössz: „Ó, ez csak egy álom.” Ha megnyugtatod magát, most engedheted, hogy az álom folytatódjon anélkül, hogy a stressz vagy a félelem utolérné alvó elmédet.

A stresszes álmok a legrosszabbak, és tapasztalatból mondom, hogy általában egy nagy pillanat előtt jelentkeznek – egy teszt, egy előadás vagy egy bemutató előtt. De én mindig is képes voltam kapcsolatba lépni tudatos elmém valóságérzékével, és megerősíteni, hogy csak álmodom. Ezt a tudatosságot tudatos álmodásnak nevezik.

Egyszerűbben fogalmazva, a tudatos álmodás az, amikor egy álom sűrűjében vagy, legyen az jó vagy rossz, és elméd hirtelen felismeri a különbséget a valóság és az álmodó elme között. Az álomszakértő és az Álomszótár A-tól Z-ig című bestseller könyv szerzője, Theresa Cheung szerint a tudatos álmodás elérése az álmok megértésével kezdődik.

„Amikor álmodsz, egy másik tudatállapotba kerülsz, egy másik világba” – mondja Cheung. „Ha el akarsz menni egy másik országba vagy kultúrába, és integrálódni szeretnél, meg kell tanulnod a nyelvet. Tehát álmaid megvalósításának első lépése a nyelv megtanulása.”

De hogyan tanulhatod meg álmaid nyelvét? Nos, először is fontos, hogy felfedezd, mit próbál mondani álmodó elméd – a tudatalattid. Cheung azt mondja, hogy álmodó elménk soha nem alszik, még nappal sem. Mindig megfigyel téged ébrenléted során, és felméri, mire van szükséged. Aztán éjszaka ezek a szükségletek lejátszódnak álmainkban – természetesen gyakran metaforákon keresztül.

Az emberek álmodó elméje olyan „mint egy belső terapeuta” – magyarázza Cheung. „Ez majdnem olyan, mint egy kommentár önmagukról, mintha egy tanácsadó dolgozna a háttérben, aki új perspektívákat és betekintést ad, segít szerepet játszani, megbirkózni sötét oldalunkkal, és alapvetően jobban megérteni önmagunkat. És azt hiszem, mindannyiunk életének útja az, hogy megértsük, kik vagyunk.”

Cbeung azt mondja, hogy az álmok minden reggel történő lejegyzése nyilvánvalóvá teszi az ismétlődő témákat és mintákat, összekapcsolja az álmokat és feltárja mögöttes jelentésüket. (Az álmok olyanok, mint egy „folyamatos dráma” – mondja Cheung. „Nem egy epizód, hanem egy Netflix-évad.”

A legjobb mód, hogy rögzítsd álmaid, ha naplót vezetsz róluk, és az ébredés első 90 másodpercében, lejegyzed őket. Az ismétlődő témák megértése segíthet gyorsabban felismerni, mikor álmodsz. Ha például az irodában találod magad, tudatalattid tudatában lehet, hogy gyakran álmodsz munkádról, és arra a következtetésre jut, hogy „ez nem valóság”.

Van néhány más módja is a tudatos álmodás kiváltásának. A tudatos álmodás során az elméd felismeri a különbséget a racionális és az irracionális között, ezért Cheung szerint ezt kell gyakorolnod ébrenléted során is.

„Napközben, amikor megnézed az időt, SMS-t vagy e-mailt küldesz, gondold át: „Álmodom? Vagy alszom?” – magyarázza. „Idővel, mivel az álmaid tükrözik ébrenlétedet, az a szokás, hogy ellenőrzöd a valóságot, megjelenik álmodban is.”

Egy másik mód, hogy tudatos álmod legyen? Beszélgess álmodó elméddel a párnádon keresztül. Cheung elmagyarázza, hogy álmodó elménk olyan régóta próbál „kapcsolatba lépni” velünk, hogy lehet, hogy beszélni kell vele, különösen, ha elhanyagoltad.

„Beszélj párnádhoz, és csak annyit mondj: „Álmodni fogok, és tudni fogom, hogy álmodom” – mondja. „Minden üzenetet figyelmen kívül hagytál, amikor kapcsolatba lépnek veled, ezért nem lesz önbizalmuk ahhoz, hogy felkeressenek. Napközben meg kell nyugtatnod az elméd.”

Soha nem fogod tudni teljesen „uralni” álmaidat, de álmaid rögzítése és álmodó elméddel való kapcsolatfelvétel képessé tesz arra, hogy a valóságot akkor is érzékeld, amikor alszol. Ráadásul képes leszel arra, hogy felismerd, mit akarnak mondani álmaid, és ez újabb utat nyit meg az önfelfedezés felé.

Forrás: instyle.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.