banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

Ha éppen most lépsz be a menopauzába, akkor arra gondolsz, vajon a menopauza súlygyarapodást hoz? Mi történik a testemmel? Miért igazságtalan velem a mérleg? Ezek nem életem legjobb évei lesznek, hanem a legkövérebbek? Megígérem, hogy ugyanúgy eszem és sportolok, mint eddig!

Változtasd ezt az időszakot a test szépségének idejévé ezzel a kilenc tippel.

Life & Wellness coachként sokat hallok a menopauzáról. Sajnálattal kell mondanom, hogy van bizonyíték arra, hogy a nők valóban meghíznak, és megvastagszik a derekuk a menopauza során. Ez azért történik, mert az életkor előrehaladtával egyre kevesebbet sportolunk, veszítünk izomtömegünkből és többet eszünk. Az izom mozgatja anyagcserénk sebességét; ezért a kevesebb izom alacsonyabb anyagcseresebességet jelent, vagyis kevesebb kalóriát égetünk el edzés közben. A lényeg: gyarapszik a súlyunk.

De örülj! Vannak módok arra, hogy elkerüld ezt a „pót-gumiabroncs” megjelenést és egyúttal jót tegyél testednek.

Fedezd fel az első védvonalat a menopauzás súlygyarapodás ellen…

Töltsd fel magad káliummal

A tanulmányok azt mutatják, hogy azok a nők, akik magas káliumtartalmú ételeket fogyasztottak, több izomzatot őriztek meg az életkor előrehaladtával. Ez a tápanyag segít megvédeni az izomszövetet a lebontó savaktól. Káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek például a sárgabarack, a banán, a narancs, a kivi, a limabab, a spenót, a paradicsom, a húsok, a baromfi és a hal.

(Forrás: The American Journal of Clinical Nutrition)

Jöjjön a kalcium

A menopauza korában lévő nőknek jelentős kalciumbevitelre van szükségük: napi 1200-1500 mgra, ami minden étkezéskor egy adag tejterméknek felel meg. Hogyan lehet hozzájutni ehhez a kalciumhoz? Ne feledd, semmi sem pótolhatja az igazit. Illessz be tápanyagban gazdag, alacsony zsírtartalmú tejet és joghurtot napi étrendedbe. És mint “hohó!” bónusz, a tej segíthet súlyod megtartásában is. A kutatások azt mutatják, hogy azok a nők, akik naponta három vagy több pohár tejet isznak, általában soványabbak, mint azok, akik nem.

Egyél egészséges ételeket

Nyilvánvalónak tűnhet, de: egyél valódi ételt. Ez teljes értékű és finomítatlan élelmiszereket jelent, például teljes kiőrlésű kenyeret, friss gyümölcsöt és zöldséget, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, sovány húsokat, halat, szójaételeket, lencsét, szárított babot és dióféléket.

Csökkentsd az ételek mennyiségét

A kutatások azt mutatják, hogy az “idősebb” nők, akik kevesebbet, de gyakrabban esznek, ugyanannyi zsírt égetnek, mint a fiatalabb nők, akik naponta háromszor nagyobb étkezést fogyasztanak. És növeli az energiájukat! Tartsd élénken az anyagcserédet, egyél takarékosan, de gyakran.

Dolgozz ki egy testmozgás-tervet

Az aktív életmód és a testmozgás nagyon fontos. Sétálj két-három kilométert naponta, dobj be egy aerob gyakorlatot (a szív- és érrendszer erőnlétének érdekében), és kezdj el egy erősítő edzést az izmok és a csontsűrűség megőrzése érdekében.

Hidratáld magad

Mindig jó ötlet napi 6-8-10 pohár vizet inni. Nagyon sok testi funkciónk függ attól, hogy testünk megfelelően hidratált legyen. Fontold meg a következőket:

  • Testünk több, mint 75 százaléka víz
  • Vérünk több, mint 80 százaléka víz
  • Izmaink több, mint 75 százaléka víz
  • Az agyunk több, mint 76 százaléka víz

A víz természetes étvágycsökkentő is, és segít megemészteni ételeinket. Még a fogyást is elősegíti, és segít a szervezetnek a zsírt energiává alakítani.

Kérdezd meg: Tényleg túlsúlyos vagyok?

Jó kis elgondolkodtató kérdés! Lehet, hogy természetes módon mozdult el tested új „egészséges súlya” felé, amely tükrözi életkorodat, genetikádat, testösszetételedet, aktivitási szintjedet és életmódodat. Komolyan, hát nincs itt az ideje, hogy eldobd az egészségtelen testképideálokat, és arra összpontosíts, hogy egészséges, fitt, energikus és boldog légy életednek ebben az új szakaszában?

Fogadd el új menopauzás énedet

Ahogy Oscar Wilde olyan találóan kijelentette: “Légy önmagad, mindenki más már foglalt.” Hagyd abba az aggódást, hogy mások hogyan látnak téged, mit gondolnak rólad, mit mondanak rólad. Engedd el az öregedés miatti aggódást! Lazulj bele életednek ebbe a mesés szakaszába.

Ünnepeld a csodálatos menopauzát!

Lehet, hogy bizonyos ajtók bezárultak, de mások meg éppen tárva-nyitva vannak. (Érzed a szellőt?) Örülj újonnan megtalált szabadságodnak. Vegyél magadnak valami szépet a most megspórolt pénzedből, mert nem kell egészségügyi betétet és görcsoldó gyógyszert felhalmoznod! Ünnepelj!

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.