banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
hajvitamin

A karantén alatt bezárt szalonok miatt sokan elfogadtuk ezüst hajszálainkat, kihívást jelentve ezzel a kulturális üzenetre, mely szerint a fiatalság = szépség.

Rám igaz: évek óta várom, hogy őszüljek. Nem azért, mert ez a bölcsesség jele vagy azért, mert örömmel akarom fogadni az öregedést, vagy bármi hasonlót –csak azt gondolom, hogy az ezüst haj szuperhősszinten fantasztikus. A Rogue to Stormtól a Killer Frostig a legtöbb kedvenc női szuperhősöm ezüstös tinccsekkel büszkélkedik Számomra az ezüst haj mindig is furcsának, túlviláginak és kifejezetten menőnek tűnt… ezért is buzdítottam lelkesen anyámat, hogy hagyja abba a hajfestést néhány éve, és vállalja fel a szürke színt. Eleinte vonakodott, de most gyönyörű, ezüstfehér, hullámos haja van… és ez semmiképpen sem öregíti. Igazából divatosabbnak és szebbnek tűnik, mint valaha, ami csak fokozta az őszülés elfogadása iránti lelkesedésemet.

Igaz, nem gyakran festem a hajam. Túl nehéz lépést tartani, és ötgyerekes anyukaként ez olyan extravagáns dolog, amitől nem érzem jól magam. De a decemberi éves hajvágásomkor (ne ítélkezz!) kértem néhány tincs kiemelését, hogy kicsit feldobjuk a hajamat. Nagyon tetszett az eredmény, ezért életemben először időpontot egyeztettem, hogy frissíttessem őket – még mielőtt elhagytam volna a szalont.

Sajnos ezt a találkozót három nappal későbbre adták meg államunk otthonmaradási rendeletének életbe lépése után. De a csalódás helyett leginkább arra voltam kíváncsi, hogy a hajam varázslatosan átalakul-e a várva várt ezüstre, ahogy nő, különösen, mivel az arcom még mindig viszonylag ránctalan (a zsíros bőr másik oldala, amely sok pattanást és szorongást okozott néhány évtizeddel ezelőtt). Szeretnék egy szuperhős-ezüst hajjal menőzni, mielőtt fokozatosan átmennék nagyi-szürke hangulatba, tudod?

Mivel a szalonok bezártak, nem én voltam az egyetlen ebben a helyzetben. Annak ellenére, hogy az elmúlt években az ősz haj népszerű volt, a legtöbb nő még mindig szereti eltakarni. Ám mivel a világjárvány elvette ezt a lehetőséget, a karanténban való „elszürkülés” elkerülhetetlenné vált. Instagram-fiókok és hashtagek kapcsolódnak hozzá, valamint cikkek és blogbejegyzések írnak róla.

Imádtam nézni, ahogy a hírességek dokumentálják egyre szaporodó ezüstszálaikat a karantén teltével. Úgy gondolom, hogy sok mindent lehet mondani az öregedés természetes jeleinek elfogadásáról, hogy ne tekintsük megbélyegzettségnek, különösen nők esetében. Olyan kultúrában élünk, amely a fiatalokat imádja, és folyamatosan olyan üzenetek bombáznak, amelyek arra ösztönöznek bennünket, hogy fiatalabbnak, fittebbnek és vonzóbbnak tűnjünk. De mi vonzóbb egy teljes és boldog életet élő nőnél, aki kecsesen és kiegyensúlyozottan öregszik meg, miközben elutasítja azt az eszmét, hogy ragaszkodnia kell a fiatalsághoz, mert csak akkor szép? Ez az üzenetet kultúránknak feltétlenül meg kell hallania… és a média által vezérelt fogyasztói társadalmunkban egy kép tényleg többet jelent 1000 szónál. Ez a karantén váratlanul ragyogó lehetőséget kínál arra, hogy ezt az üzenetet széles körben elterjedjen.

A magam részéről be kell vallanom, hogy nagyot csalódtam újonnan keletkezett ezüst tincseimben. Megjelentek, rendben – és a szuperhős-ezüst tökéletes árnyalatában. De a szemöldökömben, nem a hajamban.

Igen, az ezüst szemöldök nem menő. Soha nem volt az. A szőke hajban és a szinte láthatatlan ezüst szemöldökben nincs semmi szuperhősszerű vagy félelmetes. Nyugodtan bevallom, hogy szemöldökceruzámat sokkal többet használtam az elmúlt hónapokban, és nem számítok arra, hogy csökkenteni fogom.

Ez elvezet egy morális dilemmához: tekintve, hogy ékesszólóan beszéltem az öregedés jeleit felvállaló nőkről, ez akkor most képmutatóvá tesz? Valószínűleg. De azt hiszem, mindannyian meghúzzuk valahol a határainkat. Amikor a szuperhősök elkezdenek ezüstös szemöldököket viselni, talán összeszedem a bátorságomat, és leteszem a szemceruzát.

Forrás: aleteia.org

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.