banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

A National Institutes of Health tanulmánya szerint a diétás üdítő depresszióssá tehet. De ez még nem minden.

A National Institutes of Health tanulmánya szerint a diétás szóda depresszióssá tehet. A hivatalosan márciusban megjelenő jelentésben szerepel, hogy a mesterségesen édesített diétás italok fogyasztása akár 30 százalékkal növeli a depresszió valószínűségét. Honglei Chen a tanulmány elején kijelentette, hogy még további kutatásra van szükség.

 „Kutatásunk azt sugallja, hogy az édesített diétás italok elhagyása vagy csökkentése, vagy azok cukrozatlan kávéval való helyettesítése természetes módon segíthet csökkenteni a depresszió kockázatát. További kutatásokra van szükség ezeknek az eredményeknek a megerősítéséhez, és a depresszióban szenvedőknek továbbra is az orvosuk által felírt depresszió elleni gyógyszereket szedniük kell.” Nem a depresszió az egyetlen probléma, amely a diétás szódával kapcsolatos.

Súlygyarapodás

Ha nagy mennyiségű diétás italt iszol, kilókat szedhetsz fel, nem pedig elveszítheted őket. A Texasi Egyetem kutatók adatai alapján úgy találták, hogy a diétás üdítőital „70 százalékkal nagyobb derékbőséget” ad…

Igyál vizet, sima gyógyteát vagy kávét.

Cukorbetegség

A diétás üdítők fogyasztása növelheti a 2-es típusú cukorbetegség és a metabolikus szindróma kockázatát is.

Szív-és érrendszeri betegségek

Az American Stroke Association 2011-ben megállapította, hogy a 2564 vizsgált ember 48 százalékánál nagyobb volt a stroke kockázata, mint azoknak, akik nem isznak diétás italokat.

Vesekárosodás

Egyes kutatások azt mutatják, hogy napi két üveg diétás üdítő elfogyasztása károsíthatja a vesét, mivel kevesebb vesevér szűrhető át. A Nurses’ Health Study szerint idővel a vesék hegesedhetnek.

Csontritkulás

A diétás vagy rendes kóla fogyasztás csontritkulást okozhat az üdítőitalokban lévő foszforsav miatt. A foszforsav növeli a vér savasságát, és a szervezet megpróbálja kompenzálni a kalcium csontokból valókivonásával, ami csontvesztéshez vezet.

Forrás: beliefnet.com

oxi tüdővédő gumivitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.