banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

Megint helyben vagyunk, tompa agy. Mi lehet a tettes? Ellenőrizd a hűtődben.

Egyre rosszabb az az érzés, hogy nem tudsz gondolkodni vagy nem vagy képes fejben összeadni számokat. Nem vagy beteg, és mindent megteszel, hogy egészséges legyél. Az értekezlet során egy bögre kávéért vagy üdítőért nyúlsz, hogy felfogd az információkat. Mi lehet az, ami lelassítja az agy teljesítményét? Tanulmányokból megtudhatjuk, hogy bizonyos ételek fogyasztása hogyan növeli az agy teljesítményét az energiaszinteddel együtt. Vannak olyan ételek, amelyek épp ellenkezőleg, csökkentik felfogóképességünket és öregítenek is bennünket. Az UCLA idegsebészeti és fiziológiai tudományának professzora tanulmányozta az élelmiszerek agyra gyakorolt ​​hatását – úgy viselkedhetnek, mint a gyógyszerek. Fernando Gmez-Pinilla egy 2008-as jelentésben azt a küldetést tűzte ki célul, hogy elemezze bizonyos függőségek, például az MSG és a cukor következményeit. „Az élelmiszer olyan, mint egy gyógyszerészeti vegyület, amely hatással van az agyra” – mondta Gmez-Pinilla, aki 160 vizsgálatot végzett. „A diéta, a testmozgás és az alvás képes megváltoztatni agyunk egészségét és működését. Ez felveti azt az izgalmas lehetőségét, hogy az étrend megváltoztatása életképes stratégia a kognitív képességek javítására, az agy károsodásának megelőzésére és az öregedés hatásai ellen is megfelelő lehet.”

Milyen ételek merítenek ki?

1. Ez lehet a reggelid fehér pirítósa, búzakenyere, fehér rizse vagy más magas glikémiás indexű élelmiszere, mint a burgonya. A glikémiás index azt mutatja, hogy a szervezet milyen gyorsan alakítja át a szénhidrátokat glükózzá. Ezek a magas glikémiás indexű ételek gyorsan megnövelik a vércukorszintet, majd ködbe burkolják az agyat, ellentétben azzal, amikor teljes kiőrlésű gabonát és zöldségeket eszünk.

2. A cukor szabad gyököket képez az agyban, melyek szélütéshez, depresszióhoz és cukorbetegséghez vezethetnek. Mielőtt sütit, üdítőt és cukrot fogyasztanál – olvass tovább. „A Wisconsini Egyetem kutatócsoportja megállapította, hogy az agy úgy reagálhat az élelmiszerekben található finomított cukrokra, mintha azok vírusok vagy baktériumok lennének. Az így létrejövő immunválasz kognitív zavarokat okozhat, például az Alzheimer-kórhoz kapcsolódókat” – számolt be a Psychology Today.

3. A sült ételek túlzott fogyasztása károsíthatja az agyat, mivel növeli a telített zsírok mennyiségét. Ezeket az ételeket néha olyan hőmérsékleten sütik, amelyek mérgezővé teszi őket. Ilyen például a fánk vagy a sült csirke. „Egy másik ok, amiért érdemes kerülni a sült ételeket, a magas telített zsírtartalom. Egy tavaly közzétett tanulmány kimutatta, hogy a telített zsírokban gazdag étrendet követő embereknél nagyobb a kockázata az agyi plakkok felhalmozódásának, ami az Alzheimer-kór jellemzője” – írja a Huffington Post. Egy másik zsír, amelyre szintén figyelnünk kell, a transzzsír, amely olyan csomagolt élelmiszerekben találhatók, mint a pite, a cukormáz, a mikrohullámú pattogatott kukorica és a margarin.

4. Szabadulj meg a napi tonhal szendvicstől, mivel magas a higanytartalma, és tompa  agy és kognitív funkciózavarokat okozhat. “Úgy gondolják, hogy a higany nagy dózisban károsítja a magzati agyat. A tonhalkonzerv a második legnépszerűbb tenger gyümölcse az Egyesült Államokban (a garnélarák áll az 1. helyen), és az amerikaiak higanynak való kitettségének körülbelül 37 százalékáért felelős” – jelentette a Newsmax Health.

5. Az előre csomagolt ételek, a chipsek és a hotdogok, tele vannak sóval és cukorral. Tökéletesek az agy teljesítményének csökkentésére és a túlevésre. A szervezetnek tovább tart a táplálék feldolgozása, ami a nap folyamán kimerít bennünket. A hír még rosszabb a többi szervére nézve. A cégek tartósítószereket használnak, hogy megakadályozzák a termék megromlását, de azok károsíthatják és gyengíthetik a csontokat és a veséket.

Válassz teljes kiőrlésű, omega-3 zsírsavat tartalmazó élelmiszereket (például vadon élő lazacot), vegyél fel több gyümölcsöt és zöldséget étrendedbe. „Az omega-3 zsírsavak vitathatatlanul a legjobb csodatáplálékok az agy számára. Javítják a memóriát és lassítják az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást. Az omega-3 hiánya depressziót és memóriaproblémákat okozhat és ronthatja a figyelemzvar tüneteit” – mondta Dr. Susan Biali  a Live a Life You Love című könyv szerzője. Chips vagy perec helyett próbálj mandulát vagy diót majszolni. Próbálj bio zöld teát vagy kókuszvizet inni. Az avokádó, a gránátalma és a bab, akárcsak a lencse, remek táplálék az agy számára – írta a Web MD. Vásárolj céklát, paradicsomot, almát, narancsot és banánt, hogy segítsd az agyad, a szíved, és hogy biztosítsd a szükséges rostokat.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.