banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor

Egészségügyi szakértők szerint bizonyos élelmiszerek lassíthatják az öregedési folyamatot.

Egészségügyi szakértők szerint bizonyos élelmiszerek lassíthatják az öregedési folyamatot. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek nemcsak a krónikus betegségek, például a szívbetegség, a rák és a cukorbetegség leküzdésében segítenek, de jót tesznek a bőrnek is.

A helyes étrend

Dr. Nicholas Perricone bőrgyógyász és bestseller szerző azt mondja, hogy „a hűtőszekrényben” igazából megtalálhatod az arcplasztikat. „A megfelelő étrend minden bizonnyal csökkenti az életkorral összefüggő betegségek, például a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség kockázatát, de a bőr állapotában is nagyon gyorsan nagy javulást okozhat” – mondta a CNN-nek.

A nagy mennyiségű antioxidánst tartalmazó élelmiszerek csökkentik az intracelluláris gyulladásnak nevezett testi folyamatokat. „A gyulladás miatt a sejt nem működik megfelelően. Nem termel elegendő energiát, nem tudja kiválasztani a salakanyagokat és nem tudja megfelelően felhasznosítani a tápanyagokat” – mondta Perricone. A sejtgyulladás hosszú távú hatásai korai szenilitást, az artériákban érelmeszesedést okozhat. Perricone szerint a bőr pedig megereszkedik és ráncosodik.

Bőrbarát ételek

A bőrbarát élelmiszerek közé tartozik mindenféle bogyós gyümölcs, az élénk színű gyümölcsök és zöldségek, valamint hidegvízi halak, például a vadon élő lazac. A jó zsírokat, például az olívaolajat és az avokádót is be kell építeni az étrendbe.

nani almaecet gumicukor

Károkozók

Mik a károkozók? „Kerülje a keményítőt és a cukrot, mert gyulladáskeltőek” – mondja Perricone. –  Helyettesítsd zöld teával a kávét. Bár a helyes táplálkozás is segíthet lelassítani a biológiai órát, a stressz csökkentése is fontos. „Mérsékelt testmozgást, meditációt, tai chit, qigongot, imát ajánlunk, bármi olyat, ami csökkenti a napi szorongást,” – mondta Perricone. Bőre érdekében hagyja abba a dohányzást, igyon sok vizet, és ne feledkezzen meg a fényvédőről – tette hozzá.

Szellemi táplálék

Az „az vagy, amit megeszel” mondás az agy egészségére is vonatkozik. Dr. Eric Braverman, a Younger You: Unlock the Hidden Power of Your Brain (Nézz ki és érezd is magad 15 évvel fiatalabbnak) című könyv szerzője szerint a megfelelő táplálkozás nagymértékben visszafordíthatja az agy öregedését. Braverman szerint az agy természetes tartósítószere az acetilkolin nevű neurotranszmitter.

És ez kulcsfontosságú az életkorral összefüggő demenciák megelőzésében. „Az acetilkolin szintjének étrend-kiegészítőkkel, természetes vegyületekkel és gyümölcsökből, zöldségekből, teljes kiőrlésű gabonából és sovány húsokból álló szivárványdiéta révén történő beállításával sok ember akár 15 évvel is visszafordíthatja agyának öregedését.”

Az agy akkuja

Braverman szerint léteznek más módszerek is az agy teljesítményének növelésére:

  • Eddze az agyát. Végezzen olyan mentális gyakorlatokat, mint a keresztrejtvényfejtés, az olvasás és a hangszeres zene. Hasonló agyi kihívások közé tartoznak az olyan egyszerű gyakorlatok, hogy megtanuljunk enni a bal kezünkkel, ha jobbkezesek, vagy fordítva, ha balkezesek vagyunk.
  • Gondoljon a gyümölcsökre és zöldségekre. Illesszen be étrendjébe sok színes gyümölcsöt és zöldséget. Kerülje a feldolgozott élelmiszereket és a telített zsírokat.
  • Fűszerezze meg ételeit. Bizonyos fűszerek fokozzák az agy sebességét, például a bazsalikom, a fekete bors, a zsálya, a kurkuma és a menta.

    Forrás: beliefnet.com
nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.