banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor

Akár tetszik, akár nem, a közösségi médiába tett bejegyzéseid tükrözik jellemedet, etikádat és erkölcsödet.

A közösségi médiát lehet pozitív és negatív szemüvegen keresztül is szemlélni. Nagyon sok minden megtalálható ott: bejegyzések (képek és szövegek), népszerű emberek, akiket követünk, akikkel a való életben beszélgetünk, akikkel nem beszélünk, adatvédelemmel kapcsolatos aggodalmak tiltások, címkézés és szűrők. Könnyű beleesni a posztolás hibájába, és nem észrevenni, hogyan értelmezhetik félre posztjainkat és képeinket.

A közösségi médiában megjelent bejegyzéseink tükrözik jellemünket, etikánkat és erkölcseinket. Egyesek nem gondolnak az általuk kiváltott hatásokra, amelyekkel a közösségi médiabeli megosztásaik rendelkeznek – ezen mindenképpen érdemes elgondolkodni. Szánj rá egy percet és légy őszinte. Kérdezd meg magadtól:

  • Hamis ideált mutatsz mindennapjairól?
  • Önértékelésed a posztjaidra alapozod?
  • Mit gondolna a nagymamád (vagy egy idegen) a bejegyzéseidről?

Az egyik legjobb szentírás, amely a közösségi médiával és az azt használó emberekkel kapcsolatos, a Róma 12:2. ” És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.”

Mielőtt védekezni kezdesz, hallgass meg és lásd mindkét oldalt. A közösségi médiának nem kell önellátó platformnak lennie, sokkal többre lehet használni. Lássuk, mi mennyit ér.

Szelfik

A szelfik nem rosszak. Egy szelfi közzététele nagyszerű módja lehet az önbecsülés növelésének, amikor jó a haja vagy aranyosnak érzi magát. Ha barátai és családtagjai hozzászólnak a poszthoz, az pontosan az lehet, amire szüksége van. A túlzó szelfi-megosztás azonban énközpontúnak és megszállottnak tűnhet.

Vess egy pillantást a közösségi oldaladra, túl sok szelfit osztasz meg? Az egész tartalmad a saját arcod? Ha igen, gondold át, mit üzensz vele. Igen, egyedi vagy és fantasztikus, de a túlzott önfényezéshez elfordíthatja tőled az embereket. Ha csak a fotóid azok, amiket meg akarsz magadból mutatni, akkor előfordulhat, hogy dolgoznod kell magadon. Jelentkezz be, és nézd meg, hogyan összpontosíthatnál nagyobb problémákra. Ne pazarold az energiádat a külsőségekre. Isten okkal teremtett téged azzá, aki vagy. A szelfi a tiéd, és egyedül a tiéd. Legyen büszke Isten ajándékára, de ne hagyd, hogy a fejedhez szálljon.

Értékrend

Olyan dolgokról posztolsz, amelyek nem igazán számítanak? Vagy lehet, hogy hozzászólsz posztokhoz, és félreérthetők a szavaid. A közösségi médiabeli jelenléted azt a személyt tükrözi, aki vagy. Egy vicc vagy ártalmatlan megjegyzés megsértheti valaki érzéseit. Annak ellenére, hogy technikailag egyéni kifejezési lehetőséged, fontos emlékezni arra, hogy cselekedeteid milyen hatással lehetnek másokra.

Isten gyermekeként a te felelősséged, hogy jó ember legyél. Gondolj másokra, mielőtt önző módon csak magadra gondolnál. Isten testvérnek teremtett minket. Annak ellenére, hogy a testvérek esetenként nem értenek egyet, fontos, hogy jó értékítéleteik legyenek.

Mielőtt közzéteszel valamit, nézd magadba. Lehet, hogy a szavaid valakit megsértenek? Figyelsz más emberekre? Az önellenőrzés másik lehetősége az, hogy feltesszük magunknak a kérdést, zavarba jönne a nagymamám vagy egy teljesen ismeretlen személy a bejegyzésem miatt.

Még akkor is, ha nem szabadna előítéleteket alkotnunk másokról, ez tesszük. Mindannyian hibázunk, ha megtesszük. Biztos nem szeretnéd elveszíteni a lehetőséget, hogy valakivel barátok legyetek, amiatt, hogy elolvasta a bejegyzésedet, és arra a következtetésre jutott, hogy rossz az értékrended.

nani almaecet gumicukor

Filterek

Mindenki szereti a jó szűrőt. Legyen szó kölyökkutya füléről vagy jobb megvilágításról, mindannyian a legjobban szeretnénk kinézni. De mikor lesz eztúl sok?

A túlzásba vitt szűrőhasználat megtévesztő lehet. Bár azt gondolhatod, hogy túlaggódjuk a szűrők használatát, olvass tovább. Vegyük ezt a példát. Valaki egy szuper aranyos ruhát tesz közzé a közösségi oldalon. Arra gondolsz: “Ez nagyon jól állna nekem.” Szóval, megveszed. Aztán megkapod, és a színe egyáltalán nem olyan, mint amilyennek a közösségi oldalon láttad. Csalódott vagy, igaz? A posztolt árnyalat nagyszerű volt, de ez nem annyira. A Zsoltárok 138:14 arra emlékeztet bennünket, hogy Isten félelmetesen és csodálatosan alkotott téged. Úgy gondolja, hogy egyedülálló és tökéletes úgy, ahogy van – szűrés nélkül.

Most vegyük ezt a felfogást, és alkalmazzuk valódi emberekre. A szűrők hamis képet mutatnak. Az vagy, akinek teremtve lettél– nem valaki más. Fogadd el egyéniségedet. Ez nem azt jelenti, hogy nem használhatsz szűrőket, de gondold meg kétszer, mielőtt használnád azokat Azt akarod, hogy mások az igazat lássák, nem pedig valami számítógépes verziót. De ha kutyakölyökfüleket vagy valami hasonló aranyosat használsz, alkalmazd bátran a szűrőt.

Mémek

A megfelelő mém megosztása nagyszerű lehet. Lehet, hogy egy barátunkkal éreztetni kell, hogy érzései fontosak számunkra, vagy lehet, rossz napja van. Egy szórakoztató mém megosztásával anélkül lehetünk humorosak, hogy viccet kellene írnunk – néhányunk egyszerűen nem olyan tehetséges.

Vannak azonban olyan esetek, amikor egy mém megbánthatja mások érzéseit. Mielőtt megosztanál egy mémet vagy megjegyzést fűznél hozzá, gondold át előtte. Barátod nehéz időszakot él meg, nem találná bántónak ezt a szarkazmust? Esetleg egy mémhez való hozzászólás zavarba hozhatja barátaidat és családodat.

A közösségi bejegyzések nyomon követhetők, és mindig fennáll annak a lehetősége, hogy továbbosztják – majd félreértelmezik. Mindig vedd figyelembe a kívülállókat, például a tanáraidat vagy a főnöködet, és győződj meg arról, hogy a mémek nem vetnek rád rosszt fényt. Alapszabály: kerüld a vallási és politikai mémeket.

Vélemények

Szerencsére mindannyian szabadon kimondhatjuk, amit akarunk. Az igazság az, hogy a közösségi média nagyon hasonlít egy páncélruhához. Lényegében azt tehetsz közzé, amit csak akarsz, és sok esetben az emberek egyre erőszakosabbak, mert hiányzik a személyes jelenlét.

Emlékszel, amikor a Bibliában Máté megkérdezte, miért akarná az ember az egész világot, ha azzal elveszítené a lelkét? Tedd fel magadnak a kérdést: mi értelme van megnyerni a közösségi médiát, ha nincsenek barátaid, akikkel megoszthatnád az életed?

Küzdj az ellen, hogy kényes témákat véleményezz. Ez a legjobb megoldás. Ha politikáról és hitről van szó, sokféle vélemény létezik – és könnyen megsértheted mások érzéseit. Ne feledd, hogy minden közösségi média bejegyzés nyomot hagy maga után. Könnyen gondolhatják rólad, hogy nem vagy jó ember.

A közösségi média nagyon új dolog, amelyet mindenki használ. Mivel még nem régóta létezik, nincs sok tapasztalatunk, amit példaként használhatnánk. A legfőbb cél az, hogy hiteles, valódi és hű legyél egyéniségedhez. Ne ess bele a közösségi média csapdájába  Találd meg a lehetőségeket arra, hogy kevesebb szűrőt használj, átgondolt bejegyzéseket és megjegyzéseket tegyél közzé, és hogyan szeretettel kommunikálj barátaiddal és családoddal. Annak ellenére, hogy a közösségi médiának rossz megítélése, ez nem minden esetben igaz. Megfelelő használattal több módon is jobbá teheti valaki életét. És ne feledd, Isten azért teremtett téged, mert egyedülálló vagy, és azt akarja, hogy a legjobbat hozd ki másokból.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.