banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
hajvitamin

3 dolog, amire emlékezned kell, ha vajúdásod és szülésed egészen másképp végződik, mint remélted.

A szülés hatalmas élmény, akárhogy is történik. Egyik nap terhes vagy egy babával hasadban, majd másnap van egy gyermeked, akit a karjaidban tarthatsz. És mivel ez hatalmas élmény, a nőknek általában van elképzelésük arról, hogyan akarják gyermeküket a világra hozni. Egyes nők sok órát töltenek kórházak vagy szülésznők tanulmányozásával. Aztán ott vannak a kórházi túrák, a szülés videók és történetek, valamint a kismama tanfolyamok – mindezek különböző perspektívákat adnak arról, hogy egy gyermek, különösen a te gyermeked hogyan jöhet a világra. És még ha nem is ír le egy aprólékos szülési tervet, sok nőnek van valamilyen elképzelése, amiről reméli, hogy sikerülni fog.

De mi történik akkor, ha semmi sem úgy alakul, ahogyan eltervezted vagy remélted? Amikor pont úgy születik, ahogyan nem akartad világra hozni a babádat, ha ezzel az élménnyel zárul várandóságod?

Ez gyakoribb forgatókönyv, ha ebben az évben voltál terhes. A legjobb terveid például a COVID miatt félresöpörhetik és teljesen megváltoztathatják. Ha ehhez jön a sok természetesen és váratlanul felmerülő akadály: nem jön a baba, és meg kell indítani a szülést, a szülés nem megy zökkenőmentesen, és császármetszést végeznek, amit nem akartál, olyan gyorsan jön a baba, hogy nem tudjál beadni az epidurált, amelyre számítottál, és a lista folytatódik.

Tehát itt van három dolog, amit szem előtt kell tartanod, ha olyan szülésélményben lesz részed, amelyet nem akartál.

Nem baj, ha szomorú vagy

Minden kutatásod és reményed számít. Lehet, hogy az, ahogy elképzelted a szülést, jobb élményt jelentett volna neked és a babának. Vagy talán az egyetlen mód, hogy megszülhesd a babát, olyan dolgok miatt történt, amelyek kikerültek irányításod alól. Bármi legyen is a helyzet, elvesztettél valamit, ezért engedd meg magadnak, hogy szomorkodj.

Írd le, mi történt

Lehet, hogy szülésed végig traumatikus és félelmetes volt. Lehet, hogy voltak jó pillanatai és rossz pillanatai. Bárhova is esik tapasztalatod, a legrosszabb forgatókönyvtől a kissé frusztrálóbbig, mint kellett volna, fontos, hogy leírd, mi történt, és hogyan érezted magad ezzel kapcsolatban. Leírásod segít kikristályosítani tapasztalatodat, és nagyon hasznos lesz, ha megpróbálod feldolgozni azt.

Beszélj róla

Beszélj olyan nőkkel, akik támogatni tudnak. Keress egy tanácsadót. Nemcsak mindent fel tudsz dolgozni, ami gyermeked születésekor történt, hanem az átmeneteket is, amelyeken a babával együtt mentek keresztül – legyen az első vagy a hatodik. Ha nem vagy biztos abban, hogy érdemes-e tanácsadásra menned vagy sem, gondold át, mennyit küzdesz. Ha eléggé keserű és sértődött vagy a folyamat miatt, és ez a keserűség nem múlt el vagy nem csökkent sokat, feltétlenül keress valakit, aki segít a folyamatban. És őszintén szólva, az új gyermek jelentette változások száma és a világ őrültsége miatt egy vagy öt online tanácsadás lehet a legjobb dolog, amit tehetsz jóllétedért és családodért.

Ne várd el, hogy egy olyan hatalmas esemény, mint a születés, olyan élmény lesz, amelyen elmosolyogsz egyet és túlléphetsz rajta. A nap végén megfogni a babát óriási dolog, de az is fontos élmény, ahogy a baba a karjaidba került. 

Forrás: aleteia.org

almavit kids multivitamin gumivitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.