banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
almavit extra multivitamin gumicukor gumivitamin

Arra az esetre, ha túlterhelnek az ünnepek és a családi élet, íme néhány emlékeztető, ha várandós vagy.

Hamarosan megszületik a babád? Ideje megszervezni a dolgokat, hogy családod nyugodt legyen távolléted alatt. Íme egy lista azokról a lényeges dolgokról, amelyeket fel kell készülni, hogy nyugodt lélekkel mehess szülni.

1. Meg kell határozni mindenki feladatát

Készíts részletes utasításokat mindenkinek feladatairól, hogy se házastársadnak, se gyermekeidnek ne kelljen rögtönözniük. Itt az ideje, hogy nagyobb felelősséget ruházzunk az idősebb gyerekekre. Mindenkinek életkorának megfelelő feladata legyen: megteríteni, megágyazni, pizsamába öltöztetni a kisebbeket, stb.

2. Ellenőrizd a gyerekek hetirendjét

Győződj meg arról, hogy a gyerekek elfoglaltságai naprakészek (zene, logopédus, sport), és add meg telefonszámokat, ha le kell mondani valamelyiket. Ha lehetséges, az a legjobb, ha a gyerekek otthon maradnak, amíg a kórházban vagy: kevésbé szoronganak.

3. Naptár, ami segít a kisebbeknek kiszámolni, mikor érsz haza

A kiesebbek számára készíts egy naptárt napi egy matricával, hogy segítsen nekik megérteni, mikor térsz vissza. Az idősebb gyerekek valószínűleg értékelni fogják kistestvérükről készült első fényképeket vagy videókat. Ez jó mód arra, hogy segíts nekik türelmesnek lenni!

4. Konyha: tervezz előre!

A fagyasztót és a szekrényeket jól fel kell tölteni olyan ételekkel, amelyeket apa gyorsan meg tud főzni: rakott ételek, tészta és szósz, hús és zöldség, szendvicskenyér és lekvár, joghurt stb. Írj egy menüt ezekből az ételekből, valamint bármilyen speciális étrendi szempontról. Írhatsz egy bevásárlólista mintát is, amelyet apa szükség esetén használhat.

5. Mindent tervezz meg, ha a baba esetleg éjszaka születik

Abban az esetben, ha az éjszaka közepén kell indulnod, készíts elő egy táskát olyan dolgokkal, amelyekre a gyerekeknek szükségük lehet, például pelenkákat, üvegeket, babákat, ruhákat, gyógyszereket és utasításokat annak, aki gondoskodik fog róluk.. Az is jó ötlet, hogy egy listát írj néhány barátról vagy rokonról, akiket felhívhatsz, és akik hajlandóak eljönni és vigyázni a gyerekekre az éjszaka közepén. A gyerekeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy nyugodtnak és derűsnek kell lenniük, ha váratlanul kell indulnod. Ideális esetben ismerik azt, aki gondoskodni fog róluk míg szülsz. Nyugtasd meg őket azzal, hogy elmagyarázod nekik ezeket az előkészületeket.

6. Gondoltál a kórházi táskádra?

Hogy elkerüld az utolsó pillanatban bekövetkező pánikot, készítsd elő bőröndödet és az összes szükséges dokumentumot jóval azelőtt, hogy szülőszobára kell menned.

7. Előre készítsd el a baba érkezéséről szóló értesítőket

Ha van időd, keress egy nyomtatót vagy egy weboldalt a születés bejelentéséhez, és kezdd el megcímezni a borítékokat. Talán házastársad befejezheti az írást!

8. És ne felejtsük el a babatáskát!

Felkészülve a hazaérkezésre, csomagolj be mindent, amire neked és babádnak szüksége lesz… és gondolj arra, hogy hozd rendbe a babaszobát, hogy ne kórházból hazaérve kelljen megtenned.

Forrás: aleteia.org

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.