banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
almavit kids multivitamin gumivitamin

A tisztelet trükkös cél, amit partnerünknél kell elérni, de elengedhetetlen egy sikeres kapcsolathoz. Íme, nyolc kifejezés, amelyek a tisztelet hiányát jelzik.

A tisztelet trükkös cél, amit partnerünknél kell elérni, de elengedhetetlen egy sikeres kapcsolathoz. Vannak kifejezések, amelyeket „érzelmi szókincsnek” nevezhetünk, és amelyek vagy megerősítik, vagy gyengítik a szerelmet. Ha egy kapcsolatban tiszteled partneredet, azt mondod: „Igen, érdekel.” , vagyis érdekel társad véleménye, érzése és vágyai, még akkor is, ha azok eltérnek a tiédtől. Viszont aki nem tiszteli partnerét, az azt mondja, hogy „Nem érdekel.”, vagyis jobban törődik saját véleményével, érzéseivel és vágyaival. Társa érzelmei elé helyezik magát. A tisztelet azt jelenti, hogy „nem kell valamit megérteni vagy egyetérteni ahhoz, hogy valaki másnak igaza legyen”.

Nem érdekel

Egy kapcsolatban ideális esetben két független ember vesz részt, aki megőrzi egyéniségét, miközben érzelmileg sikeres csapattá válnak. Ezért a „nem érdekel” kifejezés ellentétes azzal szemben, aki tudatosan vállalta az elköteleződést. Ha egy csapat tagja, nagyobb felelősséged van, mint ha egyedül vagy. A sikerek elérésért csapatokat állítanak össze a sportban, az üzleti életben stb. Eltérő hátterük, hitük és tehetségük ellenére kell boldogulniuk, és gyakran boldogulnak is, pont sokféleségük miatt. A csapattagok érdekli, hogy nyernek-e, létrehoznak-e egy sikeres projektet stb. Miért lenne más egy kapcsolat? A kapcsolat végső sikere attól függ, hogy tisztelitek-e egymást vagy sem.

Miért számít ez neked?

Ez a kifejezés kétféleképpen értelmezhető. Egy tiszteletteljes kapcsolatban, ahol jó a kommunikáció, ez egészséges beszélgetés lehet. Oda-vissza kérdés, hogy megértsük, mit gondol a másik, hogy kompromisszumot lehessen kötni; vagy azért, hogy megértsék, mit érez vagy mit mond. Azonban egy tisztelet nélküli kapcsolatban ez a kérdés gyakran arra irányul, hogy bebizonyítsd a másiknak, hogy valamit nem kellene fontosnak tekintenie, és hogy érzései nem érvényesek vagy relevánsak. Miért? Egyszerűen azért, mert ez nem tartozik a másik világképébe vagy személyes igazságába, és ezért nem engedik, hogy partnerüknek eltérő véleménye, érzései vagy hiedelmei legyenek.

Nem kellene, hogy zavarjon

Ez egy téged nem tisztelő partner klasszikus lezáró mondata. Egy tisztelettudó partner valami ilyesmit mondana: „Megértem, hogy téged ez zavar. Nekem nem volt hasonló tapasztalatom, de tudom, hogy neked volt.” Ez megerősíti a másik gondolatainak, érzéseinek és/vagy tapasztalatainak érvényességét. Mindenkinek joga van feldolgozni érzéseit és azt, hogy valami hogyan hat rájuk. A társnak nem feltétlenül kell ezzel egyetértenie ahhoz, hogy a másiknak igaza legyen. Egy kapcsolatban meg kell engedni, hogy mindkét fél kifejezze érzéseit. Mindenki máshogy reagál érzelmekre, eseményekre stb.

Túlreagálod

Ezzel a kifejezéssel azt mondod partnerednek: „Én nem így viselkednék, és neked sem szabadna.” Természetesen a legjobb kapcsolatokban is vannak olyan helyzetek, amelyeket valamelyik fél túlreagál. Lehet, hogy túlságosan fáradt, stresszes stb., és emiatt túlzottan reagálhat. Ha azonban az egyik félre rendszeresen használja ezt a kifejezést, az a tisztelet hiányát jelzi. Mindenki, aki kapcsolatba lép, magával hozza a múltját. Ezért általában vannak olyan gyermekkori érzékeny pontok, amelyeket egy tiszteletteljes társ megért és reagál rájuk. Például egy szülő, aki mindig késett, túlzottan stresszessé teheti házastársát, ha késésben vannak. Egy tisztelettudó házastárs ezt olyan prioritásnak gondolná, amit tiszteletben kell tartani. Azon dolgoznának, hogy minimálisra csökkentsék a késés lehetőségét, amikor együtt mennek valahova.

Következtetés

Minden ember tiszteletet érdemel. Mindenkinek meg kell engedni azt a luxust, hogy boldoguljon egy olyan kapcsolatban, ami lehetővé teszi számára, hogy önmaga legyen, és meghallgassák anélkül, hogy bocsánatot kellene kérnie érte. Lényegében ez a feltétel nélküli szeretet meghatározása, nem csak a tisztelet. Sajnos az ego és a gyenge kommunikációs készségek akadályozzák az „érzelmileg jövedelmező” kapcsolatokat. Ha többen „engednék meg” páruknak, hogy saját érzelmei és nézőpontja legyen, akkor mindketten boldogabbak lennének a kapcsolatban. A tisztelet azonban sok kapcsolatban megfoghatatlannak bizonyulhat, pedig a kapcsolat alapját kellene képeznie. Meg kellene tanulnunk az „érzelmileg jövedelmező” kapcsolatok pozitív és negatív „érzelmi szókincs” kifejezéseit, amelyek a következőkkel kezdődnek: – Tisztelettelenség = Nem érdekel —- Tisztelet = Érdekel.

Ez nevetséges

Az „ez nevetséges” egy másik érzelmileg veszélyes mondat. Miért lennének nevetségesek társunk gondolatai, reményei, tettei, aggodalmai stb. A probléma az, hogy gyakran nem viszonozzuk az ilyen mondatokat azonos típusú kifejezésekkel és reakciókkal. Ha így tennénk, akkor talán a másik felismerné az elutasítás fájdalmát. Azt az érzés, amely abból fakad, hogy folyton azt hallja, hogy a gondolatai nem számítanak, vagyis lényegében az, ami neki fontos, egyáltalán nem számít a partnerének.

Ez butaság

Ismét egy klasszikus érzelmi szempontból „lezáró” kifejezés. Ha logikusan végiggondoljuk, mitől lenne egy másik embernek joga elvetni érzelmeidet – gondolataidat, reményeidet, álmaidat, hitedet, aggodalmaidat, stresszed, szomorúságod? A tisztelet – és ezért a jó kommunikáció – nélküli kapcsolatokban folyamatosan megpróbáljuk meggyőzni a másikat, hogy „ha a hiedelmeid nem egyeznek meg az enyémekkel, akkor te ostoba, értelmetlen, komolytalan, túlzó, rossz vagy abszurd vagy. Arrogáns az, aki azt mondja egy másik embernek, hogy ostobaság, amit csinál vagy gondol.

Elefántot csinálsz a bolhából

Aki nem tiszteli a másikat, annak kihívást jelent, hogy egyetértsen azzal, amit a másik fél érez vagy mond. Ez újabb kísérlet arra, hogy saját személyes nézőpontjukat és véleményüket nyomják le házastársuk torkán. Attól, hogy valami nem számít nekik, nem jelenti azt, hogy az nem egy nagy „valami” társa számára. Mindenkinek más, hogy mi számít „nagy ügynek” vagy „kis ügynek” a saját világában.

Ez nem az én problémám

Ez a tiszteletlen kifejezés teljesen ellentmond a párkapcsolatnak. Aki kapcsolatban él, annak törődnie kell azzal, hogy mi történik partnerével. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekik kell megoldaniuk a másik problémáját; azonban fontosnak kell lennie számára is. Ha valakinek problémája van a munkahelyén, a gyerekekkel stb., az az együtt felépített világukban történik. A túl sokat dolgozó társ, beteg szülő stb. megköveteli, hogy a másik legyen empatikus és megértő.

Forrás: beliefnet.com

almavit extra multivitamin gumicukor gumivitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.