banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

A fehér kenyér az ellenséged lehet.

Emlékszel a fehér kenyérre? Nagy, puha, fehér felhő színű vékony barna kéreggel, amely a legtöbb amerikai napi étrendjének része volt. Aztán van a puha, ártalmatlan zsemle, vagy egy vasárnap reggeli bagel lazaccal. Aztán hirtelen változás történt! A kutatók és a média arról számolt be, hogy ezek a kifinomult élvezetek nem tesznek nekünk jót. Sajnálom, hogy összetörtem álmaidat, de nem tehetek másként. A fehér kenyér egyszerűen nem tesz jót neked. A Medical News Today megosztotta, hogy a szeletelt kenyér kényelmes, de magas a kukoricaszirup tartalma, ráadásul tápérték nélkül, és nem ad energiát, ezért állandóan fáradtnak és éhesnek érezzük magunkat. „Az erősen feldolgozott szénhidrátok, mint a fehér kenyér, finomított tészta, sütemények, fánkok és cukorkák, olyanok, mint az olcsó üzemanyagok – nagyon gyorsan emésztődnek, és gyors energialöketet adhatnak, de éhesnek, kimerültnek érzed magad vagy hamarosan még több üzemanyagra vágysz..” Nem győzött meg? Íme, további okok a finomliszt elhagyására.

Depresszió

Kutatások szerint a fehér kenyér depressziót okozhat. Minél több fehér rizst, tésztát és kenyeret ettek az emberek, annál gyorsabban alakult ki bennük a depresszió. A finomított szénhidrátok várhatóan ártanak a bélbaktériumoknak. Az American Journal of Clinical Nutrition 2015-ben tanulmányozta a depresszió és az étrend glikémiás indexe közötti kapcsolatot. „A tanulmány eredményei azt sugallják, hogy a magas GI-tartalmú étrend kockázati tényező lehet a posztmenopauzás nők depressziójában. Véletlenszerű kísérleteket kell végezni annak megvizsgálására, hogy az alacsony GI-s élelmiszerekben gazdag étrend segíthet-e megelőzni vagy csökkenteni a posztmenopauzás nők depresszióját.” Próbálj több teljes kiőrlésű gabonát enni. Csökkentik a hangulatingadozásokat és a szorongást, magas a triptofán szintjük. Egyes élelmiszerek természetes antidepresszánsok, például a diófélék, a halak vagy a gyümölcsök. Az áfonya fogyasztása javíthatja a memóriát, segíthet a depresszió enyhítésében. Támadd meg a stresszhormon kortizolt olyan gyümölcsökkel, mint az áfonya, amely tele van C-vitaminnal, és csökkentheti a szorongást.

Gabonafélék

Keress teljes kiőrlésű gabonát, például teljes kiőrlésű búzát, teljes zabot és barnarizses kenyeret. Az ilyen típusú kenyerek kiválasztása biztosítja a szükséges lendületet és rostokat. Ha elolvastad a felismerhetetlen összetevőket, lépj tovább. Egyél több gyümölcsöt, diót, gabonát, például quinoát és leveles zöldségeket, hogy segítsd szervezetedet. Vegyél olyan szakácskönyveket, amelyek segítségével egészségesebb ételeket készíthetsz kevesebb cukorral és sóval. Kezdj el apránként változtatni most, később jobb szokásokat eredményeznek! Kezdd a reggeli pirítós elhagyásával. Túl sok kenyér helyett válassz fehérjét is tartalmazó salátát. Hagyj fel rossz étkezési szokásaiddal. Étkezési napló vezetése segíthet, amellyel nyomon követheted mindazt, amit elfogyasztasz.

Diabétesz

A fehér kenyér növelheti a cukorbetegség kockázatát. Mivel a feldolgozott élelmiszerek megnövelik a cukorszintet, az inzulin a vérbe kerül. Az American Diabetes Association megállapította, hogy évente egyre több haláleset kapcsolódik a cukorbetegséghez. „A cukorbetegség majdnem megduplázza a szívroham esélyét. A jó hír az, hogy a megfelelő kontroll csökkentheti a cukorbetegség szövődményeinek kockázatát.” A lényeg az, hogy amit eszel, az befolyásolja egészségünket, és a lencse, fahéj, melasz, rozs vagy köles fogyasztása segíthet a cukorbetegség természetes kezelésében. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy ha az egészségtelen zsírokat egészséges olíva zsírokkal vagy olívaolajjal helyettesítjük (igen, az egészségtelen zsírokat is ki kell iktatni), az LDL-koleszterin szintje 18 százalékkal csökkenhet.

Cukor

Térjünk vissza a cukorhoz. Az Országos Biotechnológiai Központ megállapította: „A sok finomított cukor és tejtermékek fogyasztása a skizofrénia gyakoribb előfordulását jelezte előre. A depresszió megjelenésének magas országos arányára az alacsony hal- és a tenger gyümölcsei fogyasztása előre utalt.” Becslések szerint az Egyesült Államokban évente 30 kg cukrot fogyasztanak el az emberek! Az összes finomított szénhidrát és cukor bevitele súlyosbítja a citokinek által okozott gyulladást, ami az agy, a hangulat és az ízületek problémájához vezet. A fehér kenyérhez hasonló ételek fogyasztása súlygyarapodást is okozhat, de ügyelj arra is, hogy mennyi teljes kiőrlésű kenyeret eszel. „A teljes kiőrlésű gabonák több vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaznak, mint a finomított változat. De ha túlzásba viszed a teljes kiőrlésű kenyeret, attól is hízhatsz. Tehát vedd figyelembe a napi kalóriabevitelben” – számolt be a WebMD. Tegyél egészségedért ezekkel a tippekkel, és csökkentsd a fehér kenyér és más, a szervezetet károsító élelmiszerek mennyiségét. Ne várj, amíg késő lesz! „Minden élelmiszercsoportból fogyassz minden nap: gabonát, fehérjetartalmú ételeket, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint tejtermékeket. Hallgass a testedre. Egyél, amikor éhes vagy. Hagyd abba az evést, ha jóllakottnak érzed magát” – ajánlotta a WebMD.

Egészséges Te

Az évek során megtanultuk, hogy a fehér kenyér nem a legjobb számunkra. Egészségesebb változatok keresése segít szervezetünknek, és idővel jobban fogunk választani. A chipset helyettesítheted zöldségchipsszel, a kólát nyers kókuszvízzel, egyél annyi ételt természetes állapotában, amennyit csak lehetséges, a feldolgozott élelmiszereket pedig helyettesítsd teljes kiőrlésű gabonával.

Forrás: beliefnet.com

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.