banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
porc ízületvédő multivitamin gumivitamin

Ez a 3 tevékenység felgyorsítja a szülés utáni felépülést – és felkészít az anyaságra.

A várandós anyákat a várandósság alatt olyan gyakorlatokkal árasztják el, amelyekkel felkészíthetnek minket életünk legnagyobb sporteseményére, a szülésre. Míg a szülés valóban hihetetlenül megterhelő és előkészületet igényel, ha csak a szülésre összpontosítunk, azzal kihagyjuk az elkövetkezendő anyaság sok évét, a fizikailag új és más módon megterhelő éveket.

Íme tehát 3 alapvető mozdulat, amelyek felkészítik testedet az elkövetkező évekre. Mindegyik segít abban, hogy megerősödj – és egyben felépülj a születés után!

1. Dolgok felvevése

Egész nap szedegetjük a dolgokat… és a legtöbben rosszul csináljuk minden. egyes. alkalommal.

Amikor lehajolunk, hogy felvegyünk valamit, hajlamosak vagyunk nyújtott lábbal, és hátunkat U-alakban hajlítva tenni. Ez hihetetlenül rosszat tesz hátunknak, megerőlteti az izmokat és károsítja a csigolyák közötti finom kötőszövetet. Ha folyamatosan ezt teszed, gyakran hátsérülésekhez és a porckorongok elcsúszásához vezet – néha olyan súlyos lehet, hogy még műtét sem tudja megjavítani.

Mivel a közeljövőben naponta körülbelül 70 000 alkalommal fogod felvenni a babát, ez egy nagyon fontos készség, amelyet el kell sajátítanod. Állj a tükör elé, és tegyél egy papírlapot a lábaid közé. Helyezd lábfejeidet körülbelül vállszélességre egymástól, kissé hajlítsd be a térded, majd hajolj le – told hátra csípődet, miközben leengeded felsőtestedet, és a talaj felé nyúlva vedd fel a papírt. Ne kerekítsd a hátad! Tartsd a hátad egyenesen, a térded pedig legyen a bokáddal egy vonalban.

Most nézd meg és az alakod a tükörben. Javíts ki mindent, ami nincs összhangban, Állj fel, és tedd meg újra. Addig gyakorolj, amíg minden alkalommal tökéletesen meg nem tudod csinálni. Ezután cseréld ki a papírt könnyű tárgyakra, például mosószeres üvegekre. Ha biztos vagy abban, hogy képes vagy megfelelően felszedni a dolgokat a földről, kezd elölről az egész folyamatot – de ezúttal a kiságyból vedd fel a papírt. Mire foglalt lesz a kiságy, simán, biztonságosan, és remélhetőleg még fel sem ébreszted közben, veszed fel és teszed le a kicsit!

2. Felállni a székből

Tudom, mire gondolsz – minden nap felkelek a székből! Ez nem valami nagy tudomány! És igazad van. De amit nem teszel, hogy minden nap felállsz a székből, miközben egy újszülöttet tartasz karjaidban. Ha egy kicsit odafigyelsz, rájöhetsz, hogy hajlamos vagy az egyik vagy mindkét karoddal segíteni, amikor felállsz a székből. Ez nem lustaság, hanem az agyad a lehető leghatékonyabban osztja be tested energiaforrásait – de ez a lehetőség megszűnik, ha a kicsi megérkezik.

Tehát kezdd el gyakorolni most. Minden alkalommal, amikor felállsz a székről, először fond össze karjaidat a mellkasodon. Ezután állj fel és ülj vissza ötször. Fokozatosan növeld az ismétlésszámot hetente öttel, majd kezdd el a gyakorlást, miközben tárgyakat tartasz karodban, például egy konyhai serpenyőt vagy egy zacskó rizst. Hamarosan természetesnek és könnyűnek fogod találni ezt a mozgást – pontosan olyannak, amilyennek szeretnéd!

3. Felkelés a földről

A földről felkelni viszont nem olyan egyszerű – főleg, hogy annyira megszoktuk, hogy széken ülünk. De felállni a földről babával a kezedben sokkal nagyobb kihívás – és mivel a tét nagy, ezt gyakorolnod kell, mielőtt a baba a karjaidba lenne.

A gyakorlást legjobb térdelésből kezdeni. Ügyelj arra, hogy tedd keresztbe karodat mellkasodon, húzd válladat hátra, a hátadat pedig tartsd egyenesen. Az egyik lábadat hozd magad elé féltérdelő helyzetben, majd állj fel egészen. Miután rájöttél a dologra, kezdd el a földről, mindkét lábaddal egyenesen kinyújtva magad előtt. Itt az a legfontosabb, hogy ne hajolj előre derékból, mert ne feledd – hamarosan babád lesz ezekben a karjaidban!

Forrás: aleteia.org

nani almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.