banner top almaecet gumicukor
banner top almaecet gumicukor
nani almaecet gumicukor

Tények és fikciók mindennapi vízfogyasztásunk mögött.

A dihidrogén-monoxid, közismertebb nevén víz, mindenütt jelen van. Mindannyiunknak van tapasztalata ezzel az anyaggal folyékony, szilárd és gáznemű formájában. Lehull az égből; folyik a csapból, tavakban, folyókban és óceánokban van. Enélkül az élet lehetetlen lenne. Van azonban néhány elképesztő ebben a közönséges anyagban, amelyet nem gyakran értékelünk. Vizsgáljuk meg a vízzel kapcsolatos leggyakoribb (és néhány szokatlan) mítoszt.

Naponta legalább nyolc pohár vizet kell meginni

Minden nap vizet kell innunk, hogy pótoljuk a szervezetünk által felhasznált vizet, de honnan vesszük, hogy napi nyolc pohár vízre van szükségünk? Senki sem tudja pontosan. Valószínűleg ugyanaz a fickó találta ki, aki azt mondta, hogy evés után 30 percig nem mehetsz úszni. Próbálj meg naponta több pohár vizet inni – ha megvárod, hogy szomjas legyél, valószínűleg már kiszáradtál. De a nyolc nem csodaszám. Ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszel, valószínűleg sok vízhez jutsz belőlük – és legtöbbünk ezt nem számítja bele a teljes vízbevitelbe.

Más folyadékok fogyasztása ugyanolyan, mintha vizet innál

Más italokat, például kávét vagy üdítőt ne számíts vízzel egyenértékűnek. A kávé dehidratál, ezért minden csésze kávét ellensúlyozz egy pohár vízzel.

Soha nem tudsz túl sok vizet inni

Akár hiszed, akár nem, a túl sok víz fogyasztása súlyos, sőt végzetes következményekkel is járhat. Az extrém mennyiségű ivás annyira felhígíthatja a testfolyadékot, hogy a sószint túl alacsony lesz ahhoz, hogy a szervezet működni tudjon. Bár ihatsz vizet, ne vidd túlzásba. Ha úgy érzed, hogy lebegsz benne, tarts egy kis szünetet.

A csapvíz nem jó

Az ország legtöbb részén nincs baj a csapvízzel (és kérhetsz a helyi vízügyi körzettől vízügyi jelentést, ha nem hiszel nekem). Ha nem foglakoztat az íze, szűrheted is. A palackozott víz is jó, de drága és műanyag szemetet képez. Tehát hacsak nem szereted a palackozott márkák ízét vagy kényelmét, válassz csapvizet.

Igyál sok vizet a méreganyagok kiürítésére

Ez akkor működne, ha a veséid olyanok lennének, mint egy cső, és sok vizet kellene lefolyatni rajtuk a rendszer tisztításához. Szervezetednek összetett szűrőrendszere van, és a vízzel való túlterhelés valójában lelassítja a folyamatot.

A víz nem szépít

Az egyik legjobb öregedésgátló tipp a H20. A szervezetnek sok vízre van szüksége ahhoz, hogy bőröd „feltöltött” legyen. Amikor kiszáradsz, a bőr elveszti rugalmasságát, és ráfeszül a testre. A kiszáradt bőr nagyszerű mód a ráncok és a megereszkedettség kiemelésére. Ne csak kívülről hidratálj, igyon sok vizet, hogy fiatalabbnak tűnj.

A víz oldja a stresszt

A víz lehet stresszoldó vagy stresszt okozó, attól függően, hogyan használod, és személyiségedtől függően is. Ne gondold, hogy a víz békés és megnyugtató. Egy szuperforró fürdő vagy egy hideg zuhany stimuláló lehet. Vannak, akik zavarónak találják a folyó víz hangját. Mások óceáni hangokat tartalmazó CD-ket vásárolnak, hogy kikapcsolódjanak. A vízben nincs semmi nyugtató vagy idegesítő, tehát ha ez a kis asztali szökőkút megőrjít, nem vagy őrült.

A víz nem segít a fogyásban

A világon minden diéta arra ösztönöz, hogy igyál sok vizet, és legtöbbünk úgy gondolja, hogy ez csak egy trükk, hogy elterelje figyelmünket az éhezésről. Tény, hogy egy-két pohár víz megivása minden étkezés előtt átlagosan 75 kalóriával csökkenti az elfogyasztott mennyiséget.

Ne moss arcot vízzel (használd ezt a drága terméket)

Az arcra fröccsenő hideg víz természetes módon húzza össze a pórusokat. A hideg víz olcsó és hatékony stimuláns is. A víz és enyhe tisztítószer nagyszerű mód az arc tisztítására.

A kemény víz nagyon rossz számodra

Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy a kemény víz nagyobb hatással van a vízvezetékre, mint rád. Tehát akár kemény, akár lágy a víz, mindaddig jót tesz neked, amíg tiszta.

Forrás: beliefnet.com

hajvitamin
banner top almaecet gumicukor
MUTATJUK, KATTINTS IDE >>>
Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük.